Skocz do zawartości

[Rower] MTB do 2500 dla amatora

jacek1985

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Jestam na forum nowy i proszę o wyrozumiałość :icon_wink:

wiem,wiem...podobnych tematów jest dużo......ale do rzeczy

mam budżet około 2500zł na rower do dojazdów do pracy (głównie utwardzone ścieżki ,miejscami park ,ogólnie miasto) ważę 90 kg przy wzroscie 180 cm-nie jestem otyły itd ogólnie postawnej budowy,nogi na pewno silne. Sercem jestem za rowerem MTB . cross-a z uwagi na koła 28 odrzucam- nie podobają mi się . wole 26. Zamierzam nieraz powariowac sobie na jakiś leśnych ścieżkach wiec mtb. Podobają mi sie dwa modele- unibike flite 2011 i kross a6 2010 v-ka. z unibike-m miałem już doczynienia ale jakoś xcr mnie nie przekonuje ....reszta specyfikacji jest dla mnie ok- poza tym amortyzatorem. kross-a się trochę obawiam bo nie miałem z nim doczynienia. czytam posty ale mam coraz większy mętlik.....Proszę o pomoc lub sugestje jaki rower MTB z podanych byłby dla mnie dobry lub jakies inne sugestie:) pozdrawiam.

Napisano

Wheeler Pro 29 :)

Mam 15 lat, 182cm wzrostu i ważę 62 kilo. Dla mnie jest okey. Starszy brat (wzrost ok. 2m i waga 100+) też sobie na nim dobrze radził. W zwykłym sklepie jakieś 3 lata temu kupiłem go za 2000zł, na internecie nowe chodzą 1500zł. Poza amorem i pedałami jest okey. Zależy też jaka wersja, polecam ten z hamulcami tarczowymi. Co do amora jest trochę mały i przy zimnie sztywnieje, ma blokadę i regulacje ale regulacja tak naprawdę nic nie daje ;p Pedały najczęściej są plastikowe przez co szybko mogą pęknąć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...