jacek1985 Napisano 3 Maja 2011 Napisano 3 Maja 2011 Witam. Jestam na forum nowy i proszę o wyrozumiałość wiem,wiem...podobnych tematów jest dużo......ale do rzeczy mam budżet około 2500zł na rower do dojazdów do pracy (głównie utwardzone ścieżki ,miejscami park ,ogólnie miasto) ważę 90 kg przy wzroscie 180 cm-nie jestem otyły itd ogólnie postawnej budowy,nogi na pewno silne. Sercem jestem za rowerem MTB . cross-a z uwagi na koła 28 odrzucam- nie podobają mi się . wole 26. Zamierzam nieraz powariowac sobie na jakiś leśnych ścieżkach wiec mtb. Podobają mi sie dwa modele- unibike flite 2011 i kross a6 2010 v-ka. z unibike-m miałem już doczynienia ale jakoś xcr mnie nie przekonuje ....reszta specyfikacji jest dla mnie ok- poza tym amortyzatorem. kross-a się trochę obawiam bo nie miałem z nim doczynienia. czytam posty ale mam coraz większy mętlik.....Proszę o pomoc lub sugestje jaki rower MTB z podanych byłby dla mnie dobry lub jakies inne sugestie:) pozdrawiam.
marky5 Napisano 3 Maja 2011 Napisano 3 Maja 2011 Odsyłam tutaj właśnie aktualna dyskusja na identyczny temat; Jaki rowerek do 2500 PLN?
kuzyn123 Napisano 3 Maja 2011 Napisano 3 Maja 2011 Wheeler Pro 29 Mam 15 lat, 182cm wzrostu i ważę 62 kilo. Dla mnie jest okey. Starszy brat (wzrost ok. 2m i waga 100+) też sobie na nim dobrze radził. W zwykłym sklepie jakieś 3 lata temu kupiłem go za 2000zł, na internecie nowe chodzą 1500zł. Poza amorem i pedałami jest okey. Zależy też jaka wersja, polecam ten z hamulcami tarczowymi. Co do amora jest trochę mały i przy zimnie sztywnieje, ma blokadę i regulacje ale regulacja tak naprawdę nic nie daje ;p Pedały najczęściej są plastikowe przez co szybko mogą pęknąć.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.