2137 Napisano 3 Maja 2011 Napisano 3 Maja 2011 Witam, musze kupić nowy rower i nie wiemna który się zdecydować. Opcje są 2 http://www.bikekatalog.pl/2011/rowery/266/Author.AIRLINE../ http://www.bikekatalog.pl/2011/rowery/280/Author.ZENITH.ASL./ Bardziej podoba mi się airline, ale zastanawiam się czy nie lepszy jest zenith z damską geometrią. Ważne jest też to który lepiej sprawdzie się na długich wycieczkach głównie po szosie, ale czasem też w terenie. Prosze o pomoc
Rulez Napisano 3 Maja 2011 Napisano 3 Maja 2011 Najlepiej się o tym przekonać siadając na te rowery, nikt lepiej niż Ty sama nie może wybrać. Co do własności jezdnych sprawdzi się ten na którym będziesz się lepiej czuła, różnicy w działaniu osprzętu praktycznie nie będzie. Niestety Twoich wątpliwości nie da się rozwiązać na odległość.
2137 Napisano 3 Maja 2011 Autor Napisano 3 Maja 2011 Dzięki, problem jest taki że nie ma mnie obecnie w Polsce, przyjade na krótko i rower chce kupić raz dwa i odrazu na niego wsiadać,nie będę mieć czasu na chodzenie po sklepach i mierzenie, zwłaszcza że z doświadczenia wiem że rowerów często nie ma dostępnych w sklepach i trzeba je dopiero zamawiać
Kwietnik Napisano 3 Maja 2011 Napisano 3 Maja 2011 Witaj, Tak na sucho , na papierze lepszy jest ten droższy, ma minimalnie lepszy sprzęt, jest lżejszy, zatrzaskowe pedały, no i najważniejsze... jest ładniejszy jeśli dobrze dobierzesz wielkość do twojego wzrostu , będziesz zadowolona Pozdrawiam
2137 Napisano 3 Maja 2011 Autor Napisano 3 Maja 2011 Właśnie martwi mnie rozmiar tejramy, przy moim wzroście(170) 18 nie będzie za duża?
Grand231 Napisano 3 Maja 2011 Napisano 3 Maja 2011 Nie sądzę, powinna być ok ale tak jak pisali przedmówcy najlepiej siąść samemu.
Rulez Napisano 3 Maja 2011 Napisano 3 Maja 2011 Nie ważne gdzie przebywasz i jak szybko chcesz kupić rower, dopóki nie wsiądziesz na obydwa, nie będziesz wiedziała który bardziej Ci pasuje, różnice w osprzęcie są właściwie pomijalne. Jeżeli chcesz być zadowolona z zakupu musisz włożyć minimum wysiłku
2137 Napisano 4 Maja 2011 Autor Napisano 4 Maja 2011 Dzięki za pomoc, decyduje się jednak na airline, bardziej mi się podoba
pavelpaveu Napisano 4 Maja 2011 Napisano 4 Maja 2011 I bardzo dobrze! Rower kupowałem w sierpniu zeszłego roku i po sporej selekcji zostały mi te dokładnie dwa te same nad którymi i ty sie zastanawiasz. Wybór padł na airline'a. Zrobiłem jak dotąd 1tys km i jestem BARDZO zadowolony (wręcz wniebowzięty). Wszystko chodzi idealnie, bez zarzutu i cichutko. Jedyne rzeczy jakie przy nim robie to standardowe czyszczenie napędu i smarowanie łańcucha. Na oficjalnej stronie authora (author.cz) masz podane orientacyjne dopasowanie rozmiaru ramy crossowej do wzrostu. 160-170cm to 18" a 170-180cm 20". Czyli jesteś na granicy;]. Sama zdecyduj, poprzednicy pisali jak najlepiej się przekonać. Jeszcze raz gratuluję decyzji, na pewno się nie zawiedziesz. A o pardon, pomyłka. Pomyliłem zenith z zethos marki unibike. No, ale nie zmienia to faktu, że airline polecam gorąco ;]
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.