Skocz do zawartości

[rower] który rower wybrać?

2137

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, musze kupić nowy rower i nie wiemna który się zdecydować.

Opcje są 2

http://www.bikekatalog.pl/2011/rowery/266/Author.AIRLINE../

http://www.bikekatalog.pl/2011/rowery/280/Author.ZENITH.ASL./

Bardziej podoba mi się airline, ale zastanawiam się czy nie lepszy jest zenith z damską geometrią.

Ważne jest też to który lepiej sprawdzie się na długich wycieczkach głównie po szosie, ale czasem też w terenie.

Prosze o pomoc

Napisano

Najlepiej się o tym przekonać siadając na te rowery, nikt lepiej niż Ty sama nie może wybrać.

Co do własności jezdnych sprawdzi się ten na którym będziesz się lepiej czuła, różnicy w działaniu osprzętu praktycznie nie będzie.

Niestety Twoich wątpliwości nie da się rozwiązać na odległość.

Napisano

Dzięki, problem jest taki że nie ma mnie obecnie w Polsce, przyjade na krótko i rower chce kupić raz dwa i odrazu na niego wsiadać,nie będę mieć czasu na chodzenie po sklepach i mierzenie, zwłaszcza że z doświadczenia wiem że rowerów często nie ma dostępnych w sklepach i trzeba je dopiero zamawiać

Napisano

Witaj,

Tak na sucho , na papierze lepszy jest ten droższy, ma minimalnie lepszy sprzęt, jest lżejszy, zatrzaskowe pedały, no i najważniejsze... jest ładniejszy :icon_wink: jeśli dobrze dobierzesz wielkość do twojego wzrostu , będziesz zadowolona :thumbsup:

Pozdrawiam

Napisano

Właśnie martwi mnie rozmiar tejramy, przy moim wzroście(170) 18 nie będzie za duża?

Napisano

Nie ważne gdzie przebywasz i jak szybko chcesz kupić rower, dopóki nie wsiądziesz na obydwa, nie będziesz wiedziała który bardziej Ci pasuje, różnice w osprzęcie są właściwie pomijalne.

Jeżeli chcesz być zadowolona z zakupu musisz włożyć minimum wysiłku ;)

Napisano

I bardzo dobrze! Rower kupowałem w sierpniu zeszłego roku i po sporej selekcji zostały mi te dokładnie dwa te same nad którymi i ty sie zastanawiasz. Wybór padł na airline'a. Zrobiłem jak dotąd 1tys km i jestem BARDZO zadowolony (wręcz wniebowzięty). Wszystko chodzi idealnie, bez zarzutu i cichutko. Jedyne rzeczy jakie przy nim robie to standardowe czyszczenie napędu i smarowanie łańcucha. Na oficjalnej stronie authora (author.cz) masz podane orientacyjne dopasowanie rozmiaru ramy crossowej do wzrostu. 160-170cm to 18" a 170-180cm 20". Czyli jesteś na granicy;]. Sama zdecyduj, poprzednicy pisali jak najlepiej się przekonać. Jeszcze raz gratuluję decyzji, na pewno się nie zawiedziesz.

A o pardon, pomyłka. Pomyliłem zenith z zethos marki unibike. No, ale nie zmienia to faktu, że airline polecam gorąco ;]

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...