Skocz do zawartości

[do2500] obojętny byle by mtb i mocny

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam szanowne grono ekspertów. Idzie mianowicie o to byście mi doradzili jaki model z danej marki wybrac by wytrzymał 120kg przy 182 cm wzrostu, wiem wiem kawał kloca :icon_redface: ale chciałbym to zmienic. Mam paru kolegów którzy już troszke smigają po lasach, drogach i bezdrożach więc chciałbym się podpiąc do nich nie wiem konkretnie jaki to ma byc producent ani jaki model :stupid: , proszę o propozycję orginału znaczy bez konieczności przerubek bo nie znam się na tym przynajmniej na razie :icon_lol: jedyne co wiem to tyle by miał hamulce tarczowe proszę o podpowiedzi bo mam mętlik w głowie

Napisano

Taa, za 2400zł rower z XCMem? Bez przesady...

Przecież kolega waży 120kg, a Ty mu polecasz rower z amorkiem, który dobrze działa z osobami do 100kg? Niee, to nie jest dobra propozycja. Tu musi być Rock Shox Dart, ewentualnie w ostateczności XCR choć to może być za mało.

Moje propozycje http://allegro.pl/merida-matts-tfs-xc-500-v-2010-deore-27-b-raty-i1582038858.html

http://allegro.pl/schwinn-mesa-ltd-rock-shox-avid-elixir-sram-i1594603930.html

Napisano

Rzeczywiście XCM jest słaby, przeraszam za wporwadzenie w błąd. Ten którego sam zaproponowałeś jest dobry. Mocniejszy amor, inne hamulce. Porównując z Merida użytkownika @PopaY wypadają podobnie chociaż cena Meridy jest niższa, za to ma np. V-ki

Napisano

Wytrzymałe, to czy obręcze nie będą się krzywiły zależy w dużej mierze od stylu jazdy, wiadomo nikt na tym DH nie będzie w twoim przypadku uprawiał. Do takiej jazdy jaką planujesz , Cube będzie dobrym wyborem. Sam planuje zakup nowego roweru i nie ukrywam, że ten jest jak na razie liderem co do zakupu. Pamiętaj przed zakupem, aby zapoznać się z tabela rozmiarów ramy i dobrać pod wzrost.

Napisano

dzięki panowie za zbudowanie bazy chyba wybiorę między CUBE a GT wydają się solidne

Napisano

Według mnie cube był by najlepszym rozwiązaniem, mój kumpel rok temu kupił podobnego i jest z niego bardzo zadowolony!! :icon_mrgreen:

Napisano

Troche ciezkawy ten GT ale fajny faktycznie. Ciekawy jeste tylko tych tarcz Tektro. Ciezko znalezc jakies opinie jak sie sprawuja w porownaniu do Hyes'ow czy shimano BRek ktorychs...

Napisano

Jestem już prawie przekonany do GT i wizualnie i sprzętowo go przeanalizowałem, waga mi nie przeszkadza pamiętajcie ze ja mam 120 kg więc nawet kilogram wiecej na rowerku mnie nie odstrasza :icon_mrgreen:

DZIEKUJĘ BARDZO ZA WYPOWIEDZI I CENNE OPINIE O ISTNIENIU NIEKTÓRYCH MAREK jak np. GT DOWIEDZIAŁEM SIĘ DOPIERO TUTAJ TAKŻE JESTEM BARDZO WAM WDZIĘCZNY :thumbsup:

Napisano

Troche ciezkawy ten GT ale fajny faktycznie. Ciekawy jeste tylko tych tarcz Tektro. Ciezko znalezc jakies opinie jak sie sprawuja w porownaniu do Hyes'ow czy shimano BRek ktorychs...

http://www.forumrowe...-tektro-auriga/

edit

grehor, z gt bedziesz naprawdę zadowolony, jeździłem na nim w podobnej wadze(teraz 100) i zero obaw że się rama pod tyłkiem rozleci,, sztycę mam zdrowo wysuniętą(galeria) i nic nie buja, nie trzeszczy, jest moc po prostu..:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...