Ziku Napisano 3 Maja 2011 Napisano 3 Maja 2011 Witam serdecznie to pierwszy post na tym forum. Jestem dosłownie w przeddzień zakupu nowego roweru. Wybór co do marki już dawno padł na GT, a w zasadzie byłem już przekonany do modelu Avalanche 1.0 DISC 2011. Dzisiaj przeglądałem jeszcze raz oferty sklepów i na chwile zatrzymałem się przy specyfikacji modelu Avalanche 2.0 DISC 2011 . Jedyna róznica w specyfikacji tych rowerów to inna korba: w wersji 1.0 - Suntour XCC T102, a wersji 2.0 - Shimano FC-M442. Czy korba Suntour (i napis 1.0 na ramie) jest warta dopłaty 700PLN? Czy może są inne różnice o których nie wiem. Z góry dziękuję za pomoc.
marcin_ostrów Napisano 3 Maja 2011 Napisano 3 Maja 2011 Albo jest specyfikacja skopana , albo fotka . Ale raczej specyfikacja : 2.0 ma XCR-a a nie Tore M
PopaY Napisano 3 Maja 2011 Napisano 3 Maja 2011 W życiu bym nie dopłacić aż 700zł jeśli patrzyć na te specyfikacje, chyba, że ktoś się pomylił...
sivydym Napisano 3 Maja 2011 Napisano 3 Maja 2011 1.0 ma tore i korbe fc-m422 a 2.0 xcr i "inną" korbę a dobra specyfikacja jest na sportzakupy.pl W sumie jeśli już wybrales "dobry" model 1.0 to jest on wart doplaty wzgledem 2.0
Ziku Napisano 3 Maja 2011 Autor Napisano 3 Maja 2011 Ok, pewnie jest tak jak piszecie, ze zaszla pomylka w opisie specyfikacji modelu 2.0. Wyslalem maila do leexo w tej sprawie. W miedzyczasie dostalem od jednego z uzytkownikow na PW oferte na rower Orbea. Co o nim myslicie, bo ja powiem szczerze pierwszy raz uslyszalem o tej marce. Oczywiscie jest to model w specyfikacji i cenie konkurujacy z Avalanche 1.0.
Ziku Napisano 4 Maja 2011 Autor Napisano 4 Maja 2011 Sorry za posta pod postem ale mam jeszcze jedno pytanie. Jak wedlug Was w stosunku do Avalanche 1.0 prezentuje sie ten Zaskar Sport? Cena ta sama, osprzet gorszy (Alivio), podobno inna rama (lepsza?), nie wiem jak z amorem w porownaniu do Tora? Warto brac zamiast lawiny 1.0? P.S. Widze ze Orbea to raczej malo znana wsrod forumowiczow marka
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.