ryszard233 Napisano 3 Maja 2011 Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 Witam wszystkich.Mam taki problem, chciałem wymienić hamulce w rowerze trekingowym ktm z cantilever na v-brake. Okazało się że odleglość tych trzpieni do montażu jest za mała i hamulce "v" nie pracują poprawnie.Rower jest dość stary z lat 90.Na osprzęcie shimano stx.Pozdrawiam Wszystkich rowerzystów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Onyxer Napisano 3 Maja 2011 Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 No to kaplica, nic już nie zrobisz. Może wymień sobie te cantilevery na nowe ? (tylko niewiem, czy jeszcze sprzedają) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grand231 Napisano 3 Maja 2011 Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 Wydaje mi się że jeżeli cantilevery pracowały poprawnie to i v-ki powinny również wejść bez problemów-może po prostu źle montujesz przydało by się jakieś foto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemolinko Napisano 3 Maja 2011 Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 Hey tak sie sklada ze 2 dni temu wymienialem osprzet w rowerze mamy wraz z hamulcami. Po zamontowaniu v byly za bardzo rozwarte przez to linka nie dociagala ich do obreczy. Problem rozwiazala podmiana nakretej w klockach od v. Od strony wykladziny jest szersza podkladka a od strony sruby mocujacej jest wezsza, zamien je miejscami zyskasz na tym troche miejsca. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.