savionecky Napisano 2 Maja 2011 Napisano 2 Maja 2011 Witam. Mam mały problem i poszukuję pomocy. Otóż jakiś czas temu (2 lata) kupiłem amorek F1RST. Wszystko było by pięknie gdyby nie fakt, że ostatnio zaczął mi piszczeć podczas pracy i nie wiem jak z tym sobie poradzić... BRUNOX (bo nim smaruję golenie) na nic się nie zdaje i szukam najlepszego rozwiązania. Za wszelką pomoc z góry dziękuję
Andrew Napisano 2 Maja 2011 Napisano 2 Maja 2011 najprawdopodobniej piszczą uszczelki w komorze powietrznej. Odkręć korek z wentylkiem i nałóż na ścianki komory trochę Judy Butter, albo wlej 5ml fox float fluid, ewentualnie jakiś bardzo gęsty olej.
savionecky Napisano 2 Maja 2011 Autor Napisano 2 Maja 2011 cały rower oddawałem na co roczny serwis więc myślę że powinni się tym także zająć w warsztacie aczkolwiek w tym roku jestem dopiero przed serwisem
Arkadius88 Napisano 2 Maja 2011 Napisano 2 Maja 2011 Jak mówi poprzednik to zapewne uszczelki. Sam przeprowadź sobie "mini serwis" i nasmaruj wszystkie uszczelki. Kup olej, pobierz serwisówkę, rozbierz amora, wyczyść, zalej świeżym olejem i złóż do kupy. Chwila roboty i mnóstwo $ w kieszeni
savionecky Napisano 3 Maja 2011 Autor Napisano 3 Maja 2011 Dzięki za pomoc. tylko trochę marudny będę gdyż mój amorek jest AIR RL co mnie bardzo zniechęca do jego rozbierania gdyż (z tego co się orientuję) będę musiał go dopompować a ile (żeby nie przedobrzyć ale też żeby za mało nie było) to nie mam zielonego pojęcia :/ - po prostu boję się że go z powrotem nie złożę jak należy
Arkadius88 Napisano 3 Maja 2011 Napisano 3 Maja 2011 Wbrew pozorom konstrukcja amorków powietrznych nie jest zbyt skomplikowana Dasz sobie radę ale zaopatrz się w instrukcje.
savionecky Napisano 3 Maja 2011 Autor Napisano 3 Maja 2011 właśnie z tą instrukcją motyla noga... poszukuję już jej od 6 rano i nic :/
Tom3 Napisano 3 Maja 2011 Napisano 3 Maja 2011 To słabo poszukujesz http://www.rst.com.tw/ct/techsuport/techsuport.jsp?f=TF1282111477878&s=2 oraz http://www.rst.com.tw/ct/techsuport/techsuport.jsp?f=TF1262744780971&s=2
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.