Onyxer Napisano 2 Maja 2011 Napisano 2 Maja 2011 Czy jeżeli zdejmuję często koło a mam hamulce hydrauliczne to ma to duży wpływ na siłę hamowania lub na inne aspekty typu "rozlegulowane hample" ?
Mod Team sznib Napisano 2 Maja 2011 Mod Team Napisano 2 Maja 2011 Cóż, jak po założeniu koła czujesz podczas jazdy ze hebel inaczej działa (słabiej), dokonaj standardowej regulacji zacisku (poluzuj śruby zacisku, wciśnij klamkę i przykręć je) i będzie dobrze. Tu sporo zależy od hamulca, ja nie mam z tym problemów przy hamulcach shimano (wkładam koło, skręcam i jest ok, nic nie trze, hamuje jak wcześniej), ale czytałem sporo o tym że w przypadku innych hamulców po założeniu koła trzeba regulować zacisk.
bartekf500 Napisano 2 Maja 2011 Napisano 2 Maja 2011 Są specjalne kliny do tego. Ja dostałem taki plastykowy jak się koło ściągnie to wkładam w miejsce tarczy aby przypadkowo nie nacisnąć dźwigni hamulca i nie zapowietrzyć go.
Onyxer Napisano 2 Maja 2011 Autor Napisano 2 Maja 2011 Aha, czyli jak będzie słabiej hamował to mam tam przy śrubkach się pobawić i będzie ok ?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.