Skocz do zawartości

[malowanie ramy] malowanie i naklejki

ttomii88

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Natchnelo mnie na odnawianie pewnej ramy. W malowaniu ram sprayami mam duze doswiadczenie, wychodzi to calkiem, calkiem. Wpadlem jednak na pewien pomysl i chcial bym zasiegnać rady osob, ktore robily to przede mna.

Na allegro mozna kupić rozmaite naklejki na rame wycinane ploterem. Na rame nanoszony jest za pomocą folii transportowej sam napis bez tła.

Wpadlem na pomysl aby:

1. Pomalowac rame na dany kolor

2. Nakleić naklejki

3. Nanieść inny kolor

4. Zerwac naklejki

5. Na kolniec kilka wrstw bezbarwnego.

!!!Efekt koncowy- napisy beda malowane bez naklejek.

Moje obawy:

-Czy naklejki trzymaja sie na tyle dobrze, ze farba nie wejdzie pod nie podczas malowania?

-Czy podczas zdzierania naklejek nie odejda razem z farba, ktora jest pod nimi?

-Czy nalozony lakier bezbarwny nie rozpusci napisow?

Z gory dziekuje za pomocne sugestie i rozwianie moich watpliwosci. Mam nadzieje, z enie tlyko mi przyda sie ten temat.

pozdrawiam.

Napisano

Jest folia szablonowa, ma słabszy klej niż zwykła folia (jest bardziej lepka niż klejąca). Sam wycinam takie rzeczy ale nigdy nie malowałem. Jeśli przydusisz mocniej folię przy krawędziach napisów to powinno być ok.

Napisano

Mam takie pytanko ze względu na to że też mam zamiar zmieniać kolor roweru. Czy malowanie przez lakiernika samochodowego jest równie wytrzymałe co malowanie proszkowe i czy lakiernik nakłada lakier bezbarwny? :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...