Skocz do zawartości

[Dętkowy recykling] Portfel z dętki

bogas33

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mianowicie... Mam kilka zużytych dętek ... i moim pomysłem na ich recykling jest zrobienie sobie rowerowego portfela. Wiem, że są one dostępne gdzieś w sieci lecz za grubą kaskę [no może nie aż tak grubą] lecz po co wydawać kasę skoro dysponuję maszyną do szycia i w.w. dętkami :) No i oczywistym jest że w ten sposób wspieram ruch 3R czy w najprostszy sposób... mam nowy niepowtarzalny piter ;)

Brak mi tylko jakichś wzorów. Zależy mi na komorze na karty może nawet ze dwie. Dobrze by było oprócz miejsca na banknoty także jakieś miejsce na drobne :) Czy jakiś inny schowek.

Pytanie też co zostawia ślad na dętce [najlepiej biały] tak aby nie brudziło i schodziło :) ?

Jak wykonam wrzucę foto :)

Chodzi o coś podobnego :)

greengurugear.jpg

Napisano

Ręce bolą niemiłosiernie od manewrowania igłą, bo niestety maszyna nie chciała "wziąć" gumy niestety.

Powiem, że jest 100% mój czyli dętka zużyta we własnym bajku :) i własna praca dają satysfakcję mimo że nie jest idealny :) ... ale chyba taki ma być :)

Bajk Portfel :)

Napisano

te meble to pewnie trochę kosztują, w sumie fajna sprawa dla maniaka.;)

widziałem kiedyś, chyba galileo, typa który z elementów starych rowerów robił dodatki(biżuterię, torebki) i elementy garderoby, pomysłowość nie ma granic i o to chodzi

bogas33, brawo.. :thumbsup:

Napisano

Muszę wam powiedzieć, że sprawdza się na razie bardzo dobre... nawet jak jest ciepło w kieszeniach :)

A tak Off top to muszę sprawdzić ustawienia powiadomień bo mi mejle z informacjami nie przychodzą i dlatego też marnie tu z moją obecnością :/

Napisano

Jest składany na trzy, a jedna część która miała robić za kieszonkę na pierdółki robi właśnie jako kieszonka na drobne. Nie ma zamknięcia na rzep czy inny zamek więc po prostu trzeba się nauczyć używać :)

Założeniem było "Czy się da ?" i że jest 100% mój ;)

Napisano

Fajne pomysly, sam rozmyslam nad ozdobienie garazu starymi odrestaurowanymi ramami itp. nie taki efekt jak zdj powyzej ale zawsze mile dla oka, szczegolnie dla oka maniaka rowerow.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...