Skocz do zawartości

[Rower] MTB do 2500 zł. Giant Talon 3 vs Kross Level A4

cuberman

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witajcie!

Z powodu nowego sezonu postanowiłem zakupić nowy rower. Z poprzedniego Krossa niestety wyrosłem (rama 19'). Aktualnie mam 194 cm wzrostu i ważę ok 94 kg. Prosiłbym o pomoc w znalezieniu dobrego roweru. Przechadzając się po sklepach w mojej okolicy w oko wpadły mi dwa modele : Giant Talon 3 Giant i Kross Level A4 Kross. I teraz mam pytanie, który według was jest lepszy? Chyba, że możecie doradzić mi jakiś inny model w podobnej cenie. Za wszystkie odpowiedzi serdeczne dzięki.

Napisano

Zależy na czym Ci bardziej zależy. Giant ma lepszy amortyzator niż Kross, za to Kross ma lepszy napęd i więcej biegów. Ja wybrałbym Krossa ze względu na bardzo dobrą ramę oraz lepszy napęd. Wymiana widelca (sprzedaż XCMa i zakup w jego miejsce XCRa) to koszt nie więcej jak 100zł, a zostajesz z lepszym osprzętem i z przyzwoitymi hamulcami Shimano. W Giancie też są hamulce hydrauliczne, ale szczerze - nie mam pojęcia co to za hamulce.

Doradzić Ci mogę tylko tyle, że jak poszukasz to znajdziesz Levela A6 ze starszego rocznika z lepszym osprzętem w podobnej cenie.

http://allegro.pl/kross-level-a6-full-lx-uwaga-tylko-u-nas-to-cudo-i1589272260.html

Napisano

Ja kupiłem niedawno Levela A4 21" i jestem bardzo zadowolony :)

Przejechałem na nim na razie coś koło 300 km, ale mogę go śmiało polecić :)

Napisano

A jeśli miałbyś polecić coś innych firm. Dzięki za podanie linka do aukcji.

Patrząc na cenę i komponenty rowerów to gdybym to ja miał teraz kupować rower to kupiłbym rowerek z aukcji, do której link Ci podałem. W tych pieniądzach nie kupi się lepszego modelu z innych firm.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...