Arco Napisano 2 Maja 2011 Napisano 2 Maja 2011 Witam, przeleciałem internet we wszystkie storny i nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie. Otóż dziś kupiłem klsayczne calowe stery Neco CC-800, niestety planowałem zakup (które potrafiłbym złożyć) H615, ale nie było. Chciałbym by ktoś uświadomił mnie która opcja jest lepsza. Tak sobię wyobrażam złoenie tych sterów, jedyny mój problem to "góra" sterów i miski. Otóż: Czy powinno to być złożone tak: http://img20.otofotki.pl/obrazki/rc215_stery2.jpg A może tak: http://img20.otofotki.pl/obrazki/fc107_stery3.jpg W obu przypadkach zamieniłem miski miejscami? Co wy na to? pzdr Arek
kello Napisano 2 Maja 2011 Napisano 2 Maja 2011 Na zdjęciach nie widać różnicy A chodzi ci o to, że zamieniłeś miskę dolną z górną i na odwrót? Jeśli tak to chyba to nie ma znaczenia, jeśli są identyczne.
Arco Napisano 2 Maja 2011 Autor Napisano 2 Maja 2011 No właśnie nie są, jedna jest "dłuższa" A na zdjęciach widać szparę około 1.5 mm między "pokrywką" miski a nią samą, a w 2 przypadku jest równo na styk, i teraz nie wiem jak to złożyć właściwie To w końcu większa miska idzie na dół czy do góry, bo rozumiem że pokrywka miski <zdjęcie> idzie dokładnie przeciwnie niż jak jest na zdjęciu? Porsze o pomoc, poszedłbym i skręcił ten wynalazek.
Minor Napisano 3 Maja 2011 Napisano 3 Maja 2011 Ja bym to składał w tej drugiej opcji, ale jak znam życie to jak byś nie złożył i tak będzie dobrze:). Jednak jak pamiętam markeciaki itp.. to pierscienie na górze zawsze ładnie przylegały do miski a te na dole troche wystawały.. tak jak właśnie w tej twojej drugiej opcji. EDIT// zreszta nie umiem sobie wyobrazić ze ten pierscień górny nie jest przylegajacy do miski. luzy gwarantowane wtedy. PS: A moze dostałeś miski nie do kompletu? Bo normalnie to są obie jednakowe.
Andrew Napisano 3 Maja 2011 Napisano 3 Maja 2011 druga opcja jest prawidłowa. Przecież miska z gwintem musi być na górze, nie ma innej możliwości.
Arco Napisano 3 Maja 2011 Autor Napisano 3 Maja 2011 Dziękuję za pomoc, wczoraj złożyłem dzięki 1 rysunkowi z internetu Chwała mi za to że nie wyrzuciłem starych sterów na śmietnik, bo gdyby nie to, to bym miał wystające 5mm nagwintowanej części widelca. A tak do takiego zestawu sterów doszła nakrętka o grubości 5mm i wszystko ładnie zakryte. Teraz musiałbym ją conajwyzej pomalować na czarno, bo brzydko wygląda. THX Arek
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.