Skocz do zawartości

[osłonka] Przednia zębatka

Danci

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Mam taki problem, gdyż przy jeździe w długich spodniach, nogawki cały czas plątają mi się po przedniej zębatce od łańcucha i jazda staje się niebezpieczna. Mój rower to Trek (zdjęcie), nazwa to chyba 3200 (tak na ramie pisze, ale pewien nie jestem). Próbowałem te osłonki wykręcać z innych rowerów, jednak nie pasują - za małe. Wiecie może gdzie kupić tą osłonkę, żeby na pewno pasowała? Jakoś to mierzyć?

Napisano

Słuchaj, pytałem się o tą osłonkę i na to pytanie chcę uzyskać odpowiedź. Nie interesują mnie twoje wymyślenia jak inaczej ten problem zniwelować...

Napisano

No wiesz przeważnie na góralach to się z osłonkami nie jeżdzi! :whistling: Co do tego gdzie znależć taką osłonę,to najszybciej Ci w jakimś serwisie coś dopasują.Pogrzeb też na allegro!A w ogóle to zdjęcia twojego roweru nic nam nie mówią o twojej korbie. B)

Napisano

Może taka uniwersalna osłona:

http://www.velo.pl/produkty/default/?m=0&id=1125

nie widziałem tego "w boju" więc nie wiem, czy da się dopasować do dowolnej korby...

mam taką samą w swoim Giant Yucon Disc. Nie mogłem nic innego znaleźć co by pasowało. Od czasu do czasu trzeba dokręcać bo się luzuje. Spodnie już mi się nie plątają w zębatki, ale i tak brudzą się strasznie od łańcucha :angry2: musze wymyśleć jakiś patent na to, tak myślałem o jakimś kawałku plastiku osłaniającym łańcuch przy zębatce lub kupić w sklepie budowlanym lub elektrycznym taką opaske do opalenia na np łączone przewody :rolleyes: nie wiem czy to by się sprawdziło, ale może kiedy spróbuje. Też myślałem nad zrobieniem sobie opaski na rzep i zakładać na spodnie lub kupienie takiej opaski odblaskowej z rzepem na allegro.

Napisano

J/w, najlepiej by podjechać do sklepu i spróbować dopasować, mi się kiedyś tam - jak miałem makrokesza - nie udało dokupić osłonki. Druga sprawa jak zostało wspomniane, to może nogawki nie będzie wciągać ale będzie i tak uwalona od smaru. Rzepów kiedyś próbowałem, ale się zsuwają. Może zakup spodni rowerowych ? Ostatnio w Decathlonie widziałem też takie cuś http://www.decathlon.com.pl/PL/klips-do-spodni-20713825/ .

Trochę odbiegłem od tematu :rolleyes:

Napisano

rzeczywiście najlepiej do serwisu podjechać bo różne korby maja lub nie maja możliwości zamocowania osłony.....

ta uniwersalna wspomniana wcześniej jest całkiem ok

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...