kubek20 Napisano 2 Maja 2011 Napisano 2 Maja 2011 Witam. 8 maja odbędzie się 1-sza edycja Pucharu Szlaku Solnego. Ma ktoś może jakieś informacje o trasie typu warunki na niej, nawierzchnie ? Jakiego typu opony zabrać ? Link do strony organizatora: http://www.pucharszlakusolnego.pl/ Pozdrawiam.
Jarek516 Napisano 9 Maja 2011 Napisano 9 Maja 2011 Puchar Szlaku Solnego Podstolice 2011 Pięknie przygotowana trasa.. Poprostu żenada .
MirekH81 Napisano 9 Maja 2011 Napisano 9 Maja 2011 Jakas masakra...a wybierałem sie na ta imprezę Biedne dziewczyny...
@lek Napisano 9 Maja 2011 Napisano 9 Maja 2011 Toż to zwykły bieg przełajowy z rowerami na plecach PS. Widać jak V-Ki potrafią utrudnić jazdę, a wręcz uniemożliwić prowadzenie bajka - tarcze górą
MirekH81 Napisano 9 Maja 2011 Napisano 9 Maja 2011 Wiem cos o tym jak kola sie nie kreca a rower wazy 20 kg wiecej, a wiec i tak podziwiam ze niektóre niosą je na plecach
Mod Team michuuu Napisano 9 Maja 2011 Mod Team Napisano 9 Maja 2011 Ale kilka sztuk dojechało na kołach. Jak w nartach dobór smarowania a tutaj opon. Ale masakra. Błoto blokowało się o amor więc każdy hamulec się poddał(wręcz był niepotrzebny)
Jarek516 Napisano 9 Maja 2011 Napisano 9 Maja 2011 Można powiedzieć że to jest jakby glina, jak sie przyklei do roweru to amen, cieżko jechac i nawet prowadzić MTB Silesia Rybnik spakowała sie i pojechała do domu nawet nie startując
LoveBeer Napisano 9 Maja 2011 Napisano 9 Maja 2011 PS. Widać jak V-Ki potrafią utrudnić jazdę, a wręcz uniemożliwić prowadzenie bajka - tarcze górą ci z tarczami tez prowadzili. a co do v-ek - inaczej bys spiewal po zeszlorocznych gorlicach, krakowie czy rabce. ja bylem tak zniesmaczony i zawiedzony tarczami (a nie byle jakimi bo xtr) ze zlozylem drugi rower treningowy wlasnie na v-kach i w razie masakry pogodowej bede wlasnie z niego korzystal (w tym roku jest spoko pogoda ale 2 na 4 starty poszly i tak na nim ) a pss to jest wlasnie zabawa dla masochistow, mi zdarzalo sie startowac ale w tym roku sobie odpuszczam, imho nie warto.
Jarek516 Napisano 9 Maja 2011 Napisano 9 Maja 2011 No w Rabce błotko też było ładne. Akurat mieszkam 8km od Rabki to wiem heh
Rychlapl Napisano 10 Maja 2011 Napisano 10 Maja 2011 Pracuję tam w zimie jako instruktor narciarski, wobec czego przewidziałem co będzie na trasie i nawet nie wybierałem się do podstolic...
kubek20 Napisano 10 Maja 2011 Autor Napisano 10 Maja 2011 MTB Silesia Rybnik spakowała sie i pojechała do domu nawet nie startując Inni nie startowali ale ja dojechałem a raczej dociągnąłem rower do mety trasa tragiczna, wygrywał ten, któremu najmocniej pomagano, niektórzy sami podbiegali pod górę a kto inny im niósł rower potem nie ma co sie dziwić, że ma się na 1 pętli pół godziny straty straty do 1-szego
missolini Napisano 10 Maja 2011 Napisano 10 Maja 2011 Startowałem w kategorii junior i pchałem tylko na pierwszym podjeździe ( jak wszyscy ), resztę wyścigu przejechałem jakoś bez większych problemów. Ale nie ma co, pierwsze starty ( młodzik ) były tragiczne.
Jarek516 Napisano 10 Maja 2011 Napisano 10 Maja 2011 O widze że kolega też junior, no to się będziemy widywać na trasie hehe też zależy jak kto jeździ jakim torem, czy tym bardziej rozjeżdżonym czy nie, no ale nie wszyscy takie kłopoty mieli Według mnie zawody nie powinny sie w ogole odbyc w takich warunkach
kubek20 Napisano 10 Maja 2011 Autor Napisano 10 Maja 2011 Ja właśnie jechałem w młodzikach zawody powinni zrobić przynajmniej na krótszych rundach, prostym podjeździe, najlepiej na najgorszych kawałkach wyłożonym np. dywanami. Zjazd był fajny dla tych co mieli tarcze
Jarek516 Napisano 10 Maja 2011 Napisano 10 Maja 2011 Aa koledzy będą startować w kolejnych edycjach ?
missolini Napisano 10 Maja 2011 Napisano 10 Maja 2011 Ja będę startował w miarę możliwości oraz o ile nie będzie kolidowało mi to z innymi, ważniejszymi zawodami. Także wstępnie do zobaczenia w Nowym Sączu.
brt0555 Napisano 10 Maja 2011 Napisano 10 Maja 2011 Trasa fajna, szkoda ze pogoda nie dopisala, wspolczuje dzwigania i potem doprowadzania tego roweru do stanu normalnego.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.