djdan Napisano 1 Maja 2011 Udostępnij Napisano 1 Maja 2011 Witam! Jest to mój pierwszy post na tym forum, więc jeśli jest coś źle, to proszę o poprawę. Mam pewien dylemat. A więc, postanowiłem złożyć sobie rower na napędzie 3x10. No i kupiłem już tylną przerzutkę Shimano Deore XT Dyna- Sys, Manetki Shimano SLX Dyna- Sys, Kasetę Shimano SLX Dyna- Sys i Łańcuch Shimano SLX Dyna- Sys. Na przednią przerzutkę i korbę jeszcze poluję, ale nie wiem, czy muszę kupować Dyna- Sys, czy podejdzie mi korba (myślę o Deore XT) i przerzutka (też XT) na napęd 3x9. Bardzo proszę o odpowiedź, ponieważ szukałem w google, ale nic takiego nie znalazłem. Z góry dzięki i pozdrawiam- djdan!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
apnea9 Napisano 1 Maja 2011 Udostępnij Napisano 1 Maja 2011 Witam Sam składałem naped na 2x10 X-9 i mialem identyczną zagwostke, lecz rozjaśnił mi drogę uzytkownik "rakers" z tego tematu: napęd 9 na 10 rzędów (3-ci post wyjasnia wszystko) pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djdan Napisano 2 Maja 2011 Autor Udostępnij Napisano 2 Maja 2011 Dzięki, co do korby to już wiem wszystko. A jeżeli mam manetkę dyna-sys, to czy muszę mieć też przerzutkę dyna-sys (chodzi mi o przód) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djdan Napisano 3 Maja 2011 Autor Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 Poradzi mi ktoś??? Jeżeli mam manetkę dyna-sys, to czy muszę mieć też przerzutkę dyna-sys (chodzi mi o przód). No i niby ta korba 3x9 podejdzie do dyna- sys, ale czy nie będzie coś źle chodzić? Bardzo proszę o odpowiedzi- djdan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crazycode Napisano 3 Maja 2011 Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 Do przedniej przerzutki w systemie dyna-sys starcza zwykła manetka, więc odwrotnie raczej nie powinno być problemów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djdan Napisano 8 Maja 2011 Autor Udostępnij Napisano 8 Maja 2011 Czy korba Shimano Deore XT FC-M760 będzie pasować do napędu Dyna- Sys (jest okazja żeby kupić w dobrej cenie i dlatego pytam)??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cubus88 Napisano 29 Maja 2011 Udostępnij Napisano 29 Maja 2011 Ja mam podobne pytanie dotyczące kompatybilności. Czy triggery (sram x9) 3x10 wraz z tylną przerzutką (też sram x9) 3x10 będą współpracować z kasetą i łańcuchem shimano 3x9? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelsystem Napisano 29 Maja 2011 Udostępnij Napisano 29 Maja 2011 Ja mam podobne pytanie dotyczące kompatybilności. Czy triggery (sram x9) 3x10 wraz z tylną przerzutką (też sram x9) 3x10 będą współpracować z kasetą i łańcuchem shimano 3x9? a jak niby chesz to zgrać manetki pod 10 a kaseta i łańcuch pod 9??? jedynie co sprawdzałem to te nowe przednie przezutki srama x0 3x10 działaja bez problemu w klasycznym napedzie 3x9 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cubus88 Napisano 29 Maja 2011 Udostępnij Napisano 29 Maja 2011 Chyba mnie nie zrozumiałeś. Czy jest możliwe używanie 10 biegowej przerzutki z manetkami, wraz z kasetą i łańcuchem 9 biegowych, jeśli nie będę próbował wrzucać 10 biegu? Mam po prostu okazje kupić takowe w okazyjnej cenie, jednak na razie nie stać mnie na kasetę 10sp, bo trza jeszcze hample kupić, bo stare to dualcontrole - czyli fuj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radomir82 Napisano 29 Maja 2011 Udostępnij Napisano 29 Maja 2011 Odpowiedź jest krótka: NIE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marky5 Napisano 29 Maja 2011 Udostępnij Napisano 29 Maja 2011 Chyba mnie nie zrozumiałeś. Czy jest możliwe używanie 10 biegowej przerzutki z manetkami, wraz z kasetą i łańcuchem 9 biegowych, jeśli nie będę próbował wrzucać 10 biegu? Mam po prostu okazje kupić takowe w okazyjnej cenie, jednak na razie nie stać mnie na kasetę 10sp, bo trza jeszcze hample kupić, bo stare to dualcontrole - czyli fuj. Niestety nie bardzo gdyż skok 10 biegowej manetki nie odpowiada odległości między trybami w kasecie 9-cio biegowej,a łańcuch do napędu 10-cio biegowego jest węższy od 9-cio biegowego oraz jednokierunkowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cubus88 Napisano 29 Maja 2011 Udostępnij Napisano 29 Maja 2011 No i to mnie oświeciło. Jak człowiek z lasu to jemu wytłumaczyć trzeba bo się męczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.