Skocz do zawartości

[Rama] Gdzie znajdę numer ramy?

marcinlycha

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Zakupiłem ostatnio używany (sprowadzony z Niemiec) rower Hercules Alassio. Nie mogę nigdzie znaleźć numeru ramy. Może ktoś ma taki rower lub podobny i mógłby podpowiedzieć gdzie taki numer seryjny mógłby się znajdować. Sprawdzałem pod pedałami i tam go nie ma. Z góry dzięki.

Napisano

Numer ramy powinien znajdować się przy korbie jak odwrócisz rower o 180 stopni.

Jeśli tam go nie ma to wniosek nasuwa się sam ;)

Napisano

Numer ramy powinien znajdować się przy korbie jak odwrócisz rower o 180 stopni.

Jeśli tam go nie ma to wniosek nasuwa się sam ;)

Przy swoim starym Jungherzu numer miałem pod korbą. Teraz dopiero dopatrzyłem się w tym Herculesie jakiegoś numeru nad korbą (jeśli rower stoi "na kołach"). 64998(lub6)7 czy to może być ten numer? Pytam bo w poprzednich rowerach spotkałem się z numerami rozpoczynającymi się od liter, a tu takowych nie ma.

Napisano

W Simplonie mam numer na górze mufy suportu, moja siostrzenica w specu ma numer seryjny na wewnętrznej stronie tylnego haka (i o dziwo - nie ma tam liter), więc odstępstwa o reguły są. A to, co wypisałeś może być numerem ramy, szczególnie jeśli to stary rower.

Napisano

W Simplonie mam numer na górze mufy suportu, moja siostrzenica w specu ma numer seryjny na wewnętrznej stronie tylnego haka (i o dziwo - nie ma tam liter), więc odstępstwa o reguły są. A to, co wypisałeś może być numerem ramy, szczególnie jeśli to stary rower.

Stary rower to jest na pewno i numer, który podałem znajduje się na ramie nad mufą, więc może tak jam mówisz jest to numer seryjny. Dzięki wielkie. Jutro jeszcze przy dziennym świetle przepatrzę cały rower dokładnie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...