Skocz do zawartości

[Licznik] Problem z odczytem kadencji w Sigma 1609...

LeHardi

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Od zeszłego sezonu używam licznika przewodowego Sigma 1609 i dodatkowego czujnika kadencji. Wszystko działało OK aż do dzisiaj, kiedy to okazało się że przestały mi się wyświetlać odczyty z czujnika kadencji. Próbowałem już różnych rzeczy: sprawdziłem poprawność podłączenia czujnika do podstawki, odległość między czujnikiem a magnesem jest minimalna (prawie na styk), podłączyłem przewody od czujnika na odwrót (tzn. lewy zamieniłem z prawym) i nadal nic. Nie wiem co robić dalej: wymienić baterię (czujnik prędkości działa jak należy i nie ma żadnych innych symptomów - ponadto licznik sygnalizowałby chyba słabą baterię), podstawkę lub czujnik. Nie ma tu zbyt wielu innych możliwości. Co Waszym zdaniem powinienem zrobić?

--

LeHardi

• Mod Team
Napisano

A co tu oddawać do serwisu, ruszałeś może odbiornikiem, tam przy korbie? W moim urwał się kabelek właśnie na łączeniu z odbiornikiem, sprawdź, czy się kabelek nie przerwał, bo jest w tym miejscu dość delikatny :/

Napisano

Albo kabelek, albo bateria. Też mam ten licznik i miałem podobny problem -nie wysyłał danych z czujnika, resetowałem go wyciągałem baterie i nic myślałem ze się zepsuł wymieniłem baterię w czujniku i zaczął działać. Nie jestem pewien ale wskaźnik zużycia baterii może dotyczy tylko samego licznika. Dodam że przed zmianą bat. na czujniku migała dioda na zielono i"pykało".

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...