LeHardi Napisano 1 Maja 2011 Napisano 1 Maja 2011 Witam! Od zeszłego sezonu używam licznika przewodowego Sigma 1609 i dodatkowego czujnika kadencji. Wszystko działało OK aż do dzisiaj, kiedy to okazało się że przestały mi się wyświetlać odczyty z czujnika kadencji. Próbowałem już różnych rzeczy: sprawdziłem poprawność podłączenia czujnika do podstawki, odległość między czujnikiem a magnesem jest minimalna (prawie na styk), podłączyłem przewody od czujnika na odwrót (tzn. lewy zamieniłem z prawym) i nadal nic. Nie wiem co robić dalej: wymienić baterię (czujnik prędkości działa jak należy i nie ma żadnych innych symptomów - ponadto licznik sygnalizowałby chyba słabą baterię), podstawkę lub czujnik. Nie ma tu zbyt wielu innych możliwości. Co Waszym zdaniem powinienem zrobić? -- LeHardi
Mod Team safian Napisano 1 Maja 2011 Mod Team Napisano 1 Maja 2011 A co tu oddawać do serwisu, ruszałeś może odbiornikiem, tam przy korbie? W moim urwał się kabelek właśnie na łączeniu z odbiornikiem, sprawdź, czy się kabelek nie przerwał, bo jest w tym miejscu dość delikatny :/
bartekf500 Napisano 2 Maja 2011 Napisano 2 Maja 2011 Albo kabelek, albo bateria. Też mam ten licznik i miałem podobny problem -nie wysyłał danych z czujnika, resetowałem go wyciągałem baterie i nic myślałem ze się zepsuł wymieniłem baterię w czujniku i zaczął działać. Nie jestem pewien ale wskaźnik zużycia baterii może dotyczy tylko samego licznika. Dodam że przed zmianą bat. na czujniku migała dioda na zielono i"pykało".
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.