Skocz do zawartości

[do 2000zł] jakiś full dla kobiety

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Szukam sprzętu dla narzeczonej 174cm wzrostu 57kg(według przelicznika z forum wychodzi 18,4") więc maks 19", ma dosyć długie łapki kobitka :) jeśli źle myślę to poprawcie. Tak jak napisałem w granicach 2 tysi (ewentualnie z małym kawałkiem)

Trochę zachorowała na Cannondale'a (ja mam Jekyll'a) ale może być problem z takim budrzetem.

Co sądzicie o Univedze? Ja nie mam opinii bo nie miałem styczności. Wypatrzyłem coś takiego:

http://allegro.pl/sprzedam-rower-univega-ram-970-i1570669422.html

Napisano

Moim zdaniem 19 to za dużo. Kobiety powinny mieć mniejsze ramy. Ten rozmiar to dł. rury podsiodłowej, więc zależy od górnej rury. Najlepiej jest się przymierzyć

Napisano

Ja bym wziął 17", ja sam mam 177 cm i jeżdżę na ramie 17,5 cala.

Ale Ty jeździsz na ramie męskiej, która ma inną geometrię niż żeńska i jest to istotna różnica. Moim zdaniem rama powinna być większa niż 17", to nie jest trekking, to ma być full. 18"-19" to optymalny rozmiar.

Napisano

Nie bądż żyła i fundnij kobitce tego Cannodale'a no! :icon_mrgreen::devil: A bardziej serio to ta Univega jest wporzo i nie powinna być za wielka. :thumbsup: Można najwyżej zmienić potem mostek na nieco krótszy jakby co.Od siebie zaproponuję takie cuś;

GIANT YUKON FX 3

alboGIANT YUKON FX 2

Żyła nie jestem i jak tylko bym miał to bym fundną, ale jest jak jest :(

Co do Giant'a jakoś nigdy nie przemawiał do mnie i, bez urazy dla użytkowników, ale podchodził mi trochę lepszym marketem.

Znalazłem fajnego Garego (miałem i dobrze wspominam) Sugar 4+ za 1500 i w dodatku na miejscu, no ale siem nie podoba i na to nie ma rady :D

Ja bym się udał do Decathlona i kupił Rockridera, rama bardzo porządnie wykonana, "na żywo" prezentyje się dużo lepiej niż tu :

http://www.decathlon.com.pl/PL/rockrider-6-3-2010-m-l-xl-120672964/

Oj nie, za dużo rzeczy od razu do wymiany :D

Napisano

Nie, no pewnie, w używce nic nie będzie do wymiany :teehee:

No to wolę dobrą używkę do dopieszczenia, niż jakieś coś nowe, gdzie nowe elementy trzeba wymieniać :)

Napisano

To ciekawe podejście, bo w używanym rowerze zużyty jest nie tylko osprzęt, ale i węzły zawieszenie, w podanych przez Ciebie ramach nie ma czego dopieszczać, ta Uniwega nie jest tego warta.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Na pierwszy rzut oka wygląda jak rower z marketu :D Osprzęt świetny. Jestem ciekawy ile ten rower ma lat. Moim zdaniem można kupować.

Napisano

Na pierwszy rzut oka wygląda jak rower z marketu :D Osprzęt świetny. Jestem ciekawy ile ten rower ma lat. Moim zdaniem można kupować.

"Marketowy" wygląd, też na to wpadłem i w sumie jest plusem bo mniejsze prawdopodobieństwo że ktoś z lepkimi łapami się nim zainteresuje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...