malf Napisano 1 Maja 2011 Napisano 1 Maja 2011 Witam przeszukałem pare ciekawych tematów, ale mam takie pytanko, posiadam rower hexagon v4 z 2007, amortyzator który w nim jest zaczoł skrzypieć, jedna sprężyna chyba jest pęknięta, nie wiem. Moje pytanie czy np mogę wziąć amor ze skokiem wiekszym niż miałem? chciałem zakupić sobie SUNTOUR DURO Dje 130mm. Znajomy ma i jest swietny w niskiej cenie. Roweru używam troche jak enduro chociaż to zwykły zjazdowy. Ale nie mam czasu na razie na szukanie nowego modelu. Tergo trochę odpicowałem dałem tarcze na tył, musiałem pare rzeczy pozmieniać. Ten amor trochę mnie martwi. Co polecacie? mam jeszcze z poprzedniego roweru rox shox czy jakos tak taki podwójny amor, ale nie wiem jak go zamontować, i chyba by nie pasował nie wiem. Gotówka do wydania na sam amor to tak około 500zł nie chcę wydawać wiecej. nie można edytować tematu, trochę szkoda albo jestem ślepy. Wkażdym razie mam taki amor troche stary z 2006 roku ROCK SHOX BOXXER RaceDH Jest dobry pamiętam że po sprzedaniu ramy amor został oddany do konserwacji, wszystko wnim naprawili. czy mogę taki zamontowąć do krossa hexagon v4 ?
Mod Team Puklus Napisano 1 Maja 2011 Mod Team Napisano 1 Maja 2011 Boxxer to nie ta liga po pierwsze on ma oś 20mm po drugie ma dużo za dużo skoku jak dla twojej ramy.
malf Napisano 1 Maja 2011 Autor Napisano 1 Maja 2011 a co do SUNTOUR DURO DJE? tego na początku chciałem wziąć. A co do boxxera ja go miałem przy mtb z Geant kiedyś taki sklep był teraz jest real http://allegro.pl/amortyzator-suntour-duro-130mm-bialy-piwoty-i1585922485.html taki amorek
marky5 Napisano 1 Maja 2011 Napisano 1 Maja 2011 ROCK SHOX BOXXER Race DH to amor jak sama nazwa wskazuje sprzęt do wyczynowego downhillu o potężnym skoku,hyba nie rozważasz zamontowania go do Hexagona v4. Według mnie to i ten 130 mm jest za duży do tego bike'a co masz,ale na upartego wszystko można ujeżdzić. Natomiast za 500 zł.to można zakupić hyba coś lepszego niż Suntour Duro.Np; MANITOU SPLICE SUPER albo ROCK SHOX DART 3
malf Napisano 1 Maja 2011 Autor Napisano 1 Maja 2011 Czyli brać tego Manitou lub darta 3. A tego boxxera sprzedać? czy nie widziało mi się montowanie jego do hexagonu, ale była taka opcja poprzedni rower miał włąśnie zamontowany ten wide amor i nie zdawałem sobie sprawy że jest nie ten teges pod rame zwykłą Ja roweru używam najcześciej do zjazdów, I poprostu szukam czegoś dobrego, chyba zapomniałem wspomnieć o wadze nie wiem czy to ma znaczenie, 95 kg może czas pomyśleć o jakimś wiekszym rowerku. Puki co tego chce jakoś zrobić żeby jeszcze te 2 lata pojeździć lato jesień i zime.
adii22 Napisano 1 Maja 2011 Napisano 1 Maja 2011 Poczekaj, chcesz nam powiedzieć, że bawisz się w DeHa na Hexagonie?
marky5 Napisano 1 Maja 2011 Napisano 1 Maja 2011 Jak chcesz to sprzedawaj Boxxera,albo szukaj mocnej ramy właśnie pod niego,będziesz ostro i bezpiecznie zasuwał z góreczki ze swoimi 95 kg.
malf Napisano 1 Maja 2011 Autor Napisano 1 Maja 2011 hehe troche się bawie w dh na hexagonie:P w zeszłym roku bawiłem się w holandii i w szkocji fajne trasy są wiem że rama nie jest odpowiednia. Ale nie mam kasy na jakiegoś konkretnego. Miałem kiedyś scotta ale pekła mi rama jak skakałem na rampie wiec kupiłem hexagona ale głownie to używam go do jazdy po lesie i zjazdów z gór na bardziej zwirkowym podłożu, nie takim kamienistym. Poprostu myślałem sobie czy dało by rade dac własnie takie udoskonalenia ze starego roweru do tego. ale tak myślałem że jednak będe musiał rame kupić jakaś. Dobra dzięki za propozycje. a jeśli bym się skusił i kupił jakiś rower albo rame enduro, bo osprzęt to mogę przenieść. chociaż zależy ile taki gotowy rower enduro kosztuje. pewnie ceny wahają się w granicach 1500-10 000 to wole już kupić jakiegoś 30 letniego suva i wsioo
Mod Team Puklus Napisano 1 Maja 2011 Mod Team Napisano 1 Maja 2011 Mam dokładnie takiego mańka 100-130 i on na pewno nie nadaje sie do czegokolwiek wiecej jak xc srednio agresywnego. Bardzo miekki amorek przy twojej wadze jak siądziesz to go dobijesz z mijsca. pracuje całkiem ładnie. Dart to w ogole za cienki jest ... najlepszym wyjściem te 500 zł na jakąś rame przeznaczyć skoro masz boxxera.
Mod Team durnykot Napisano 2 Maja 2011 Mod Team Napisano 2 Maja 2011 Zamykam temat. Autor chyba traktuje ten temat z dużą dozą humoru
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.