Skocz do zawartości

Wypad rowerowy 7 maja

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

W sobotę wyruszam niem więcej w taką trasę

Niestety nie mogłem wtedy pojechać bo coś mi wypadło:/

Start

Miejsce zbiórki: Wał Miedzeszyński w kierunku Otwocka (zjazd z Mostu Siekierkowskiego) Z prawej strony :).

Godzina:9-00

Trasa

Międzylesie,Otwock,Józefów,Czersk(ale nie będziemy zwiedzać zamku od wewnątrz chyba,że ktoś chcę),Obiecana Warka:D,Zalesie wydmy no i praktycznie to wszystko

A i jedziemy czerwonym szlakiem tzw te 3 rzeki no i do łysej góry chciałbym dojechać.

Sprzęt: MBT, Cross (reszta może mieć bardzo ciężko)

Dystans

Na pewno wyjdzie coś około 150 km co nam zajmie niem więcej 7-10 godzin w zależności od ilości osób.

Myślę,że wyjdzie średnia około 21 km/h :)

Ktoś chętny?

Jeśli chodzi o Czersk, to jako takim zwiedzaniem bym tego nie nazwał. Płacisz 4 zł, zostawiasz rowery na stojaku (przy samej kasie jest bezpiecznie, bo obsługa cały czas ma je na oku).

W zamian możesz sobie wejść na dziedziniec, chodzić gdzie się tylko da przez tyle czasu ile chcesz i wspiąć po schodach na wieżę, a przy małym ruchu da się nawet urządzić na górze mały piknik, obserwując jednocześnie panoramę okolic.

Oczywiście cały czas chodzisz sam i nikt Cię nie nadzoruje, najczęściej nawet nie ma żadnej ochrony. Jak dla mnie warto mimo wszystko się wykosztować i zobaczyć coś więcej niż mury :)

Heh no w sumie masz rację :D bo jak byłem raz kolega zeszłym roku to siedzieliśmy sobie na ławce:D,ale przed zamkiem nie płacąc wejścia no i trochę głupio było :)

Ci co do mnie pisali na szczęście się wszyscy pojawili.A było nas 4.W Konstancinie jeden zrezygnowałem z dalszej jazdy bo miał problem z dętką musiał co chwila pompować i tak o to zostały 3 osoby.Zrealizowaliśmy minimum ponieważ nie spodziewałem się że aż tak szybko będziemy jechać no ale świat należy do odważny.Ja w Górze Kalwarii postanowiłem,że pojadę po prostu do domu.

Mój dystans 129km.

Czas to 6h i 10 średnia wyszła około 21km/h....jakoś mam mało zdjęć i to w dodatku słabo one wyszły:/

Dzięki wszystkim:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...