Skocz do zawartości

Unibike lds czy merida lds

settlers

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,jestem przed zakupem roweru urodzinowego malzonce(39l).

Mam metlik w glowie..czytam,jezdze po sklepach i dalej nie wiem.

Malzonka ma 167 cm wzrostu i 56 kg wagi.Rower bedzie przeznaczony przede wszystkim do jazdy poza miastem +sciezki rowerowe asfaltowe.jazda rekreacyjan z dziecmi.

Ma byc wygodny.Myslalem o rowerze trekkingowym typu Unibkie voyager,pamir lub trawels lub ktorys z firmy merida.

Cena do 1500 zl.prosze o podpowiedz ktory rower,moze innej firmy ,jaka wina byc rama 17 czy 19,i rozmiar obreczy ,myslalem o 28 cali,ale czy nie bedzie za duzy?

pozdrawiam

Napisano

Może zacznij od właściwej strony, prezent owszem - jednak w tym wypadku radzę działać bez zaskoczenia, zabierz małżonkę do sklepu niech przymierzy się do roweru - niech sama zdecyduje na jakim rozmiarze czuje się lepiej, najlepiej by było gdyby wybrała ten który jej się bardziej podoba. Oczywiście trekking czy cross na kołach 28" to dobry wybór.

Napisano

Również podzielam zdanie kolegi. Najlepiej jakby się żona przymierzyła, bo może się okazać, że będziesz rowerek oddawał do sklepu. Od siebie mogę dodać, że np. moja żona ma 162cm wzrostu i jeździ na Kellys Twist z 2010 roku z ramą 17". Przymierzała się do wielu rowerów, Kellys był najbardziej odpowiedni choć na ramę 16" by się nie pogniewała. W przypadku gabarytów Twojej żony wybrałbym rower 17" i żadnej innej. A jeśli kwestia kół to musiała by sama zdecydować, bo kobiety to nie faceci, i z doświadczenia wiem, że jak coś wydaje się lepsze (28") to wcale nie musi być wygodne. Większość kobiet bowiem woli koła 26" by nie wyglądać na rowerze dziwacznie (a tak właśnie większość myśli nt. kół 28"). Od siebie mogę polecić coś z trekingów w stylu Kellys Athena rocznik 2010 lub np. Unibike Vision LDS również z roku 2010. W ten deseń bym celował jeśli chodzi o duże koła, jeśli chodzi o mniejsze kółka to coś pokroju M-Bike Nexus 26 z amortyzowanym widelcem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...