seczek Napisano 1 Maja 2011 Napisano 1 Maja 2011 Witam, Od kilku dni, może tygodni mam lekki problem z amortyzatorem? Sam nie wiem. Jadę, jak jest prosty, piękny asfalt - jest super. Zaczynają się lekkie nierówności słyszę stukotanie z przodu roweru(bardzo głośne i ciągłe - nie przestaje). Teraz pytanie, czym to mogłoby być spowodowane? Rozebrałem amortyzator, niby wszystko ok(ma już swoje 3 lata). Może łożyska? Tylko za nie, nie chcę się brać. Jakieś pomysły? Jak coś to dam więcej info. Rozbierając go korzystałem z tego : http://www.forumrowerowe.org/topic/66684-amortyzator-jak-rozerbac-suntour-sf9-xcm-v2/ Ten sam amortyzator.
Mod Team Puklus Napisano 1 Maja 2011 Mod Team Napisano 1 Maja 2011 Domniemam ze jest to xcm ... ale HLO czy nie ? podaj dokłądny model bo to zasadnicza rożnica w budowe tego złomu.
ugupu Napisano 1 Maja 2011 Napisano 1 Maja 2011 Hm, taki sam jak mój stary. Tam niema co grzechotać chyba, że golenie dolne o lagi tłuką. Może jednak luz na sterach? Wciśnij przedni hebel i ruszaj rowerem w tył i przód starając się znaleźć źródło klekotu.
Mod Team Puklus Napisano 1 Maja 2011 Mod Team Napisano 1 Maja 2011 Na moje oko moga sie tam gibać sprężyny a raczej sprężyna bo chyba jedna tam jest. może jej osłona sie przetarła i sie tłucze ... warto by było korki odkrecic i pozaglądać jak sie sprawa w środku ma
seczek Napisano 1 Maja 2011 Autor Napisano 1 Maja 2011 Rozkręcałem. Na moje oko wszystko ok. Może łożyska? Tylko boje się je rozbierać. Kurde, wkurzające jest to.
Mod Team Puklus Napisano 1 Maja 2011 Mod Team Napisano 1 Maja 2011 jak dlamnie skoro nie ma tłumika to nic innego jak sprezyna to nie może być. moze ją obwinąć taśma ? chyba ze jakaś podkładka w środku ?
seczek Napisano 2 Maja 2011 Autor Napisano 2 Maja 2011 Hm, mnie bardziej zastanawia inna sprawa. Może to łożyska w sterze? Po prostu tak się wytarły, że jest lekki ubytek. Czas podjechać na serwis. Bo amortyzator wygląda na cały, nic tam nie lata, ani nic.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.