Skocz do zawartości

[kaseta] cs-hg70 przyjmie nowy łańcuch?

dodo1989

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam właśnie taką dosyć wiekową kasetę. Jak sądzicie? Przyjmie nowy łańcuch? Jeśli nie to regenerować ją, czy odpuścić?

p3pb6522389.jpg

Napisano

co to znaczy przyjmnie nowy łańcuch , nie wierze aby na każdym przełożeniu (zębatce) były równomiernie zużyte na pierwszym zdjęciu małe zębatki tak zle nie wyglądają nawet bym powiedział że bardzo dobrze wyglądają.

Napisano

Wyjąłeś mi to z ust... Od paru dni właśnie rozważam kupno HG40, bo podobno niczym nie różni się od HG50 poza tym, że jest lżejsza i tańsza. Przynajmniej to by wynikało z materiałów jakie przeczytałem i też informacji zawartych na aukcjach allegro. Tylko zastanawiam mnie to, że przecież HG50 niby ma wyższy numer to powinna być lżejsza...

• Mod Team
Napisano

Waga zalezy od wieklości kasety wiadomo 11-34 będzie cięższa od odpowiednika 11-28. HG 40 rózni sie od 50 ponoć lockringiem tylko.

Oczywiście nie mowie o konstrukcji kasety jak pająk czy inne wynalazki :P

Napisano

Mogę z całą pewnością odpowiedzieć,że ta kaseta nie będzie trzymała nowego łańcucha! :no: niestety :down: Co najwyżej dwie trzy największe zębatki!

Napisano

Musze wyrazić swoją frustrację! Dziś poszedłem do sklepu rowerowego Jama w Zakopanem, aby zorientować się co do cen kaset 8 rz. Pomijając fakt, że wybór mizerny, a raczej żaden, bo mieli tylko jedną kasetę cs-hg40 to jeszcze chcieli za nią 70zł. No ludzie! Co ja zrobiłem, żeby tak ze mnie pieniądze zdzierali???? :( Oczywiście podziękowałem (w kieszeni 60zł miałem (i w sumie dobrze, bo mogło by mi przyjść do głowy głupstwo, żeby jeszcze kupić))

Napisano

No i najpierw zamówiłem kasetę cs-hg40 11-32 8 rz. na allegro, ale okazało się, że nie mają w tej chwili takiej dostępnej (koszt 43zł+8zł przesyłka). Wkurzyłem się i zadzwoniłem do sklepu w Nowym Targu (w Zakopanem to ja już na pewno nic nie kupię!) i dowiedziałem się, że takową mają za 45zł. No i pojechałem na biletach studenckich - 3,20PLN w jedną i 3PLN w drugą (w sumie 6,20PLN przejazd) i zakupiłem. Nie dość, że w rękach już tego samego dnia to jeszcze w tej samej praktycznie cenie (51,20zł). A oto jak teraz wygląda mój nowy napęd:

p2pb6542410.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...