Skocz do zawartości

[amortyzator przód] dopasowanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, mam zamiar zmienić stary SR Suntour XCR na coś powietrznego np Sr Suntour Raidon http://allegro.pl/sr-suntour-raidon-rld-air-100mm-mod-2010-super-i1580651857.html (a może polecacie jakiś inny za podobną cenę) . I tu moje pytanie czy będzie on pasował (do ramy i do tarczówek) , czy nie zmieni on geometrii ramy itp. Przepraszam za takie banalne pytania ale nie znam się na tym :huh: . Pozdrawiam.

Napisano

Jeśli masz XCR to zapewne masz też dobrą ramę. Epicon na pewno też będzie pasować. Geometria też się nie zmieni. XCR ma taki sam zakres zmiany skoku co Epicon (jeśli dobrze pamiętam). Poczytaj jeszcze na stronie producenta dla pewności.

Napisano

Ja co prawda nie miałem styczności z Epiconami ale w czy amortyzator powietrzny za 550 zł nie będzie szybko łapał luzów?, w sumie ciekawa sprawa z tymi amorkami gdyż wiele osób je montuje do rowerów właśnie ze względu na cenę ale pytanie czy warto?, jak ma się wytrzymałość tych amorków?.

• Mod Team
Napisano

Epicon to prawie najzwyższy z modeli SR. Jest to lekki i dobry amor którego można przeserwisować za przysłowiowe 5zł z uszczelkami. Ma dobre uszczelnienie i dość trwałą anode w porownaniu do niższych modeli.

• Mod Team
Napisano

A dlaczego porównujesz dwukrotnie droższe amortyzatory ?? Weź 2 o porównywalnej cenie i je porównaj.

Można porównać torę do epicona bo są w podobnym przedziale cenowym.

Napisano

Z Torą miałem do czynienia jest to amortyzator niezniszczalny, podejrzewam że Epicon jest bardziej delikatny a więc bardziej podatny na powstawanie luzów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...