HANSON Napisano 30 Kwietnia 2011 Napisano 30 Kwietnia 2011 Witam, Kupiłem nowe koła, na bębenku tylnej piasty znajdują się "ząbki" (wiem wiem niefachowa nazwa). Rzecz w tym, że każdy jest sobie równy, nie ma jednego szerszego jak to bywało we wszystkich piastach jakie widziałem. Czy to normalne? czy nie będę miał problemów z dopasowaniem kasety?
Mod Team safian Napisano 30 Kwietnia 2011 Mod Team Napisano 30 Kwietnia 2011 Jaka to piasta konkretnie, jeśli z gwintem o taka: To podejdzie jedynie kaseta w standardzie UG, którą obecniedość ciężko dostać.
HANSON Napisano 30 Kwietnia 2011 Autor Napisano 30 Kwietnia 2011 To popularna piasta Stan's No tubes ZTR, bez gwintu.
HANSON Napisano 2 Maja 2011 Autor Napisano 2 Maja 2011 Jest tu jakiś użytkownik tych piast??? Nie ogarniam tego dlaczego te ząbki są wszystkie takie same
Schwefel Napisano 2 Maja 2011 Napisano 2 Maja 2011 Czyli mówisz o takich kołach? -> http://allegro.pl/no...1579583955.html Skoro tak to na stronie producenta jest informacja, że są pod Shimano/Sram czyli każda kaseta powinna podejść. http://www.notubes.c...et-P395C31.aspx
Niedzwiedz1 Napisano 2 Maja 2011 Napisano 2 Maja 2011 Tylko gdybam, ale: na normalnej piaście jeden ząbek jest węższy niż reszta, przez co jedno wgłębienie w kasecie jest szersze. Pewnie po to, żeby luźne zębatki były dobrze ułożone względem siebie i można było gładko zmieniać po 2,3 czy 4 biegi za jednym razem. Więc jeśli na tym bębenku wszystkie są takie same, to kaseta tak czy siak powinna pasować - na tych zdjęciach te wypustki wyglądają na węższe niż normalnie, musisz tylko pamiętać, żeby dobrze ułożyć zębatki względem siebie, tak jak byś nakładał na normalny bębenek.
HANSON Napisano 2 Maja 2011 Autor Napisano 2 Maja 2011 Tak, to ta sama piasta, którą podlinkował Schwefel. Jak założyłem kasetę XT to nie weszła ciasno idealnie między ząbki jak to normalnie bywa, przez co da się ją nieco poruszać na bębenku w przód i w tył ale jak dokręcę powinno być ok.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.