PandaFaka Napisano 30 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2011 Witam. Zaświtała mi myśl by rozejrzeć się za nowymi rękawiczkami (stare dają radę, ale wolę mieć coś na oku na wszelki wypadek - trochę wytarłem nimi asfalt przy wypadku i wymagały resuscytacji za pomocą igły z nitką :}). Na razie jeżdżę w Endura Mighty Mitt i czasem w Fox Reflex Gel (długie). Chodzi mi o krótkie rękawiczki do mtb (jeżdżę też sporo po asfalcie). Wymagane jakieś poduchy, ponieważ często odczuwam ból dłoni i nadgarstków. W oko wpadły mi takie modele (czy ktoś coś doradzi?): 1. Pearl Izumi Select 2. Dakine Novis 1/2 3. Jakieś Specialized, z tańszych modeli są chyba Sport i Comp. Niestety nie wiem jakie byłyby dobre do mojego stylu jazdy. Mam też nadzieję na jakieś propozycje od Was :-) Budżet najlepiej mniejszy, niż 100 zł bo większy zaboli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TurboDynoMen Napisano 17 Maja 2011 Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 Mam pytanie które rękawiczki wybrać: Kellys Comfort czy te Dakine Novis 1/2 Finger Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek87 Napisano 17 Maja 2011 Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 Ja moge sie wypowiedziec tylko odosnie kellys comfort. Kupiłem je bo były chwalone na forum w przedziale do 50 zł. Rekawiczki sa ogolnie przecietne. Jakosc wykonania moze i jest ok, ale sama ich funkconalnosc taka sobie. Roznica w jezdzie w tych rekawiczach i bez nich jesli masz dobre gripy jest niewielka. Ogolnie - rekawiczki ok ale nie spodziewaj sie ze te pseudo gelowe wkladki o ktorych pisza cos daja;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robi1 Napisano 18 Maja 2011 Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 cześć, zobaczcie rękawiczki Garneau za 49zł tutaj cala kolekcja dostępna jest w AIRBIKE w Warszawie pozdr R Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sonix Napisano 19 Maja 2011 Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 Jeśli masz kasę i Ci jej nie szkoda to dakine. Nie jeździłem w nich ale miałem je w ręce i jakość ich wykonania jest bardzo dobra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sadler Napisano 22 Maja 2011 Udostępnij Napisano 22 Maja 2011 Ja obecnie posiadam te: http://allegro.pl/nowe-rekawiczki-accent-el-nino-czarno-czerw-xl-i1596763867.html Fajnie się w nich jeździ. Co do jakości to nie mam zastrzeżeń, aczkolwiek rozciągają się trochę na "końcu palców". Kosztowały mnie chyba 35zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
senjiro Napisano 24 Maja 2011 Udostępnij Napisano 24 Maja 2011 Jakbym nie liczył się z kasą to brałbym Pearl Izumi - klasa sama w sobie (mam tej firmy czapeczkę i rękawki - wykonanie naprawdę na bardzo wysokim poziomie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 24 Maja 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 24 Maja 2011 Zaszalałem: http://www.cyklotur....D_53010700.html Świetnie opinają dłoń, super wstawki żelowe, wstawki antypoślizgowe, przewiewne, bardzo wygodne. Nie wiem jak z trwałością, przejechałem dopiero ok.500km. Drogie ale jak dotychczas najlepsze moje rękawiczki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kitsune Napisano 8 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 A może takie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACextreme Napisano 9 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2011 Jak widzę na rynku pojawiły się już najnowsze rękawiczki Endury - Rapido. Tu już są dostępne, a niedługo na pewno w innych sklepach także: http://endurastore.pl/rekawiczki_rapido,33,112.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MirekH81 Napisano 9 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2011 Polecam CHIBA Gel Protect jeżdżę na nich już jakiś czas i jak najbardziej są ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubicz Napisano 10 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 Kupilem ostatnio rekawiczki Merida sport. Fajnie absorbuja drgania. Szczerze polecam, bardzo solidnie wykonane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek242 Napisano 14 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2011 Cześć, ostatnio kupiłem sobie o takie http://esklep.intersport.pl/pl/product/65809/rekawiczki-nakamura-n16-gel-4025677 na razie 2 razy założone, dobrze opinają dłonie, mają też siateczkę, dostępne w Intersportach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelpb Napisano 8 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 Witam jeśli nie szkoda komuś wydać około stówki na rękawiczki to polecam Specialized BG Comp. Jakość wykonania na wysokim poziomie, bardzo dobra wentylacja oraz świetne poduszki żelowe. Jak dla mnie bardzo wygodne, do tego mają fajne wzornictwo. Przyjemnie się jeździ z zaawansowaną technologią na dłoniach pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leexosport Napisano 10 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 Myślę ze do 100zł można już kupić dobre rękawiczki,ze swojej strony polecam Te Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ikavior Napisano 10 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 Witam! Od czerwca zużyłem dwie pary rękawiczek scotta... (porozdzierały się niczym rękawiczki z Lidla). Obecnie jeżdżę na Chiba Gel Protect z grubymi wkładkami żelowymi - póki co jestem zadowolony. Wszystkie wymienione modele w bliskich okolicach 75 zł brutto Pozdrawiam, K. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.