Skocz do zawartości

[rękawiczki krótkie] które?

PandaFaka

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Zaświtała mi myśl by rozejrzeć się za nowymi rękawiczkami (stare dają radę, ale wolę mieć coś na oku na wszelki wypadek - trochę wytarłem nimi asfalt przy wypadku i wymagały resuscytacji za pomocą igły z nitką :}).

Na razie jeżdżę w Endura Mighty Mitt i czasem w Fox Reflex Gel (długie).

Chodzi mi o krótkie rękawiczki do mtb (jeżdżę też sporo po asfalcie). Wymagane jakieś poduchy, ponieważ często odczuwam ból dłoni i nadgarstków.

W oko wpadły mi takie modele (czy ktoś coś doradzi?):

1. Pearl Izumi Select

2. Dakine Novis 1/2

3. Jakieś Specialized, z tańszych modeli są chyba Sport i Comp. Niestety nie wiem jakie byłyby dobre do mojego stylu jazdy.

Mam też nadzieję na jakieś propozycje od Was :-)

Budżet najlepiej mniejszy, niż 100 zł bo większy zaboli.

• 3 tygodnie później...

Ja moge sie wypowiedziec tylko odosnie kellys comfort. Kupiłem je bo były chwalone na forum w przedziale do 50 zł. Rekawiczki sa ogolnie przecietne. Jakosc wykonania moze i jest ok, ale sama ich funkconalnosc taka sobie. Roznica w jezdzie w tych rekawiczach i bez nich jesli masz dobre gripy jest niewielka. Ogolnie - rekawiczki ok ale nie spodziewaj sie ze te pseudo gelowe wkladki o ktorych pisza cos daja;)

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...

Witam

jeśli nie szkoda komuś wydać około stówki na rękawiczki to polecam Specialized BG Comp.

Jakość wykonania na wysokim poziomie, bardzo dobra wentylacja oraz świetne poduszki żelowe. Jak dla mnie bardzo wygodne, do tego mają fajne wzornictwo.

Przyjemnie się jeździ z zaawansowaną technologią na dłoniach :thumbsup:

pozdrawiam

post-143659-0-18775200-1312813791_thumb.jpg

Witam!

Od czerwca zużyłem dwie pary rękawiczek scotta... (porozdzierały się niczym rękawiczki z Lidla). Obecnie jeżdżę na Chiba Gel Protect z grubymi wkładkami żelowymi - póki co jestem zadowolony.

Wszystkie wymienione modele w bliskich okolicach 75 zł brutto :)

Pozdrawiam,

K.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...