Skocz do zawartości

[spinka] którą stroną spinka connex?

darecki

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

zakupiłem spinkę Connexa taką:

4777_connex_link_big.jpg

tylko mam głupie pytanie:

którą stroną ją zakładać. Na zdjęciu - po której stronie powinien być suport, a po której tył, patrząc na stojący rower od strony napędu? dzięki

Napisano
:) polecam spinka SUPER ...ale zakładałem ją odwrotnie -na tym forum koledzy doradzali żeby spinka układała się w "uśmiech" jak się stoi przodem do napędu ...a tu widzę jest odwrotnie :( ( a dokument jest connexa ) ale dodam że działa wyśmienicie i nic nie przeskakuje i po 2 sezonach ok.15 tys. km nic się nie rozpina !!!!
Napisano

Przy odwrotnym ustawieniu na biegach 3x9 i 2x9 i mocnym naciskaniu na pedały łańcuch przeskakuje.

Dzięki

No tak jakoś na tej najmniejszej zębatce z tłu to zawsze miałem problemy z przeskakiwaniem :)....ale jak pamiętam zamieniałem spinkę i nie za wiele to dawało .....ale sprawdzę dzisiaj bo wczoraj wymieniłem łańcuch i kasetę i muszę przetestować czy się przyjmie na przednich blatach :).

Napisano

Nie ma takiej mozliwości aby spinka connexa się rozpięła.

Była uszkodzona, albo wadliwa.

Ja też za pierwszym razem założyłem ją odwrotnie i faktycznie łańcuch dziwnie się zachowywał.

Napisano

Srama 8b bardzo ciężko mi się rozpinało, a czasem w ogóle się nie dało. Accent 9b ładnie się rozpina, ale sam nigdy nie odwalił takiego numeru. Connex właśnie leży na biurku i czeka na zmianę napędu i mam wrażenie, że rozpina się sam. To zniknie po zamontowaniu i napięciu przez wózek przerzutki czy powinienem się zacząć obawiać?

Napisano

Mam 2 rowery ze spinkami Connexa. Nic się nie dzieje, nawet kiedy miałem spinki założone odwrotnie :stupid: nic się nie rozpięło. Podobnie ze Sramem, nic się nie działo, spinki używane bezproblemowo w kolejnych łańcuchach.

Napisano

mi też przeskakiwało na najmniejszej zębatce z tyłu, miałem tak jak na tym rysunku. Teraz zrobiłem odwrotnie i póki co chyba lepiej, ale jeszcze ostro nie deptałem :icon_confused: Nie wiem teraz czy wina leży po stronie spinki bo łańcuch rozkułem praktycznie po zakupie roweru, a przejechałem na nim dopiero 200 km...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...