Micon Napisano 30 Kwietnia 2011 Napisano 30 Kwietnia 2011 Witam. Mam 15 lat i chciałbym zacząć przygodę z Freeride'm . Mam koło 172 cm wzrostu, dość postawny człowieczek. ( nie wiem czy te info potrzebne , ale chcę wiedzieć czy postura nie jest przeszkodą w tym sporcie) Moje pytanie brzmi jaki sprzęt kupić - nie mówić mi tu proszę o sprzęcie (rowerze) za 5000 + zł ponieważ nie widzę potrzeby na takim się uczyć ( widziałem na allegro rowery za 800 zł + myślę że na takim mogę zacząć, ale mogę się mylić dlatego się pytam ) . Do tego dochodzi zbroja , kask i inne ochraniacze , jakie firmy, rodzaje polecacie? Od czego powinienem zacząć? A i dodam że chciałbym jeździć na ramie "sztywnej" ( czy jakoś tak - tylko amortyzator przód ) Liczę na spory odzew z waszej strony. Pozdrawiam
morganfriman Napisano 30 Kwietnia 2011 Napisano 30 Kwietnia 2011 Moze rozwiń co oznacza dla Ciebie freeride... Jazda po ścieżce rowerowej? Czy metrowe dropy?
Mod Team sznib Napisano 30 Kwietnia 2011 Mod Team Napisano 30 Kwietnia 2011 O rowerze za 8 stówek zapomnij, od bidy jako minimum może być Kross Sign DS za tysiac z hakiem, ale najlepiej mieć co najmniej te 2-3tys. i szukać na Allegro fajnej używki. Coś w stylu: http://allegro.pl/super-maszyna-do-dual-4x-fr-dh-scott-marzocchi-i1590275438.html
Mod Team Lookas 46 Napisano 4 Maja 2011 Mod Team Napisano 4 Maja 2011 Proponuje na początek dowiedzieć się co to jest FR(np w FAQ), a dopiero pytać o rowery Kross sign czy ten z allegro mają z FR tyle wspólnego co Fiat 126p z Kamazem.
lukaszs Napisano 4 Maja 2011 Napisano 4 Maja 2011 ten scott jest całkiem fajny.....ale to ewentualnie lekkie enduro - myślę że dla początkującego fr-owca jest ok
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.