Skocz do zawartości

[Naped] Korba/FD/Kaseta/Łancuch do 350-500zl

Sorcerer

Rekomendowane odpowiedzi

Czas wywalic stary naped w Contessie dziewczyny. Wymiana napedu bedzie w 2 transzach.

Jako ze nie bylo mnie na forum troche dlugo to tez pewnie stracilem pare ciekawych rozwiazan cenowych ktorymi moglbym zastapic taki zestaw.

Transza #1

Korba FC-M590 44-32-22, Deorka na HTII, suport pewnie dostanie ode mnie z SLX'a bo zmieniam rame na BB91.

Kaseta Deore 32T

Łancuch XT

Przerzutka przod Deore / SLX / XT downswing. Moze byc uzywka.

Wszystko powyzej najlepiej do 350-500zl

Transza #2

W pozniejszym etapie modyfikacji jak podejdzie troche gotowki pojdzie przerzutka tył, manetki, linki i pancerze. Myslalem nad:

Przerzutka Tył - Sram X5/X7

Sram X7 - ciezko mi powiedziec czy triggery czy gripshifty

Pancerze - Nokony, Tutaj jestem najmniej pewny wyboru, w kazdym razie cos tanszego co byloby systemem zamknietym z mozliwoscia rebuilda za pomoca rurek teflonowych/nowych linek w przyzwoitej cenie.

Podejrzewam ze budzet tutaj takze bedzie w przedziale 350-500zl

Jakby nie patrzec z checia rozwazylbym 2 propozycje calosciowe, z kompletna wymiana w 2 wariantach w cenie do 700zl, 850zl i 1000zl, podzielone po prostu na 2 transze.

Jesli ktos ma jakies inne propozycje z checia poczytam

PS. Obecnie siedza manetki alivio 3x8, jak pamietam nie bedzie wielkiego problemu przy kasecie 9rz., ale poprawcie mnie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...