Skocz do zawartości

[piasta] Mocowanie tarczy do piast Sram - skąd wytrzasnąć?:)

Lobster

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Wiecie może gdzie można dostać taki adapter do piasty sram 9.0 do mocowania tarczy ?

Na zdjęciu to widać - ten srebrny element, który mozna odkręcić:

m9.0%20disc.JPG

Nigdzie tego nie ma, może ktoś ma jakieś iformacje o miejscu przebywania tych adapterów - będę wdzięczny :(

Gość Anonymous

hm...

Ja mam wrazenie ze ten adapter byl tylko z pistami srama pod tarcze i do zwyklej piasty srama ppod vki nie podejdzie.... ale moze się myle sam ma 9sl z przodu i by sie taki adapterek przydal...:)

hm...

Ja mam wrazenie ze ten adapter byl tylko z pistami srama pod tarcze i do zwyklej piasty srama ppod vki nie podejdzie.... ale moze się myle sam ma 9sl z przodu i by sie taki adapterek przydal...Smile

No do zwykłęj piasty srama ozywiście ten adapter nie podejdzie, ale były wersje piast 9.0 i 9.0sl z mocowaniem do tego adaptera, schowanym pod takim gumowym kołnieżem, opisane przez producenta jako "disc ready" :lol: Do nich można zamontować właśnie ten adapter. Tzn teoretycznie można, bo w praktyce widze ze taki kawałek metalu jest raczej nieosiągalny... :P

• 5 tygodni później...

Ostatnio widziałem taki adapter na allegro właśnie w śmiesznej cenie - ok. 5 zł.. Poszukałbym w zakończonych, ale pamiętam że to jakoś dziwnie było nazwane, więc daję sobie spokój:) W każdym szukać należy bo jednak się pojawia :033:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...