Skocz do zawartości

[1000 zł] MTB Kilka propozycji

kubas33

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Zamowilem Krossa A2 mam nadzieje ze nie zawiode sie na tym zakupie oraz ze po miesiacu, dwoch nie przejdzie mi ochota na jezdzenie rowerem :)

Napisano

Rower pierwsza jazde ma za soba :)

Tylko, ze :

-w okolicach pedalow slychac regularne cykanie co 1 obrot

-na przelozeniu bodajze juz 2x7 skacze lancuch czy to normalne? Na jakich przelozeniach jezdzic aby sie nie krzyzowal

-amortyzator mam wrazenie ze troche moglby byc bardziej miekki

-to siodelko... jak na razie to masakra. Jeszcze troche pojezdze i jak sie nie przyzwyczaje to pewnie bedzie trzeba kupic nowe.

Napisano

Unikaj przełożeń najbardziej "po skosie". Cykania nie powinno być żadnego, dobrze przykręciłeś pedała? Siodełko, jak w każdym XC, wąskie i twarde :D

Napisano

Ale wydaje mi sie troche dziwne ,ze nie moge z tylu wrzucac kazdego biegu podczas gdy z przodu jest 2.

A co do pedalow. Miales na mysli korby? Jesli tak to byly juz zamontowane i nie bardzo wiem czym je mozna przykrecic :)

Same pedaly nie strzykaja jak sie je obraca mialem wlasnie na mysli obrot korbami.

Problem zdiagnozowany: Na przerzutce przedniej jest naklejka, o ta naklejke zachacza lancuch co powoduje cykanie.

Teraz pytanie co zrobic: Oderwac ta naklejke? Czy moze to znak ze cos jest zle zamontowane i takie chaczenie nie powinno miec miejsca?

Mala pomylka: Nie lancuch zachacza o ta naklejke a najwieksza zębatka.

Na chwile obecna odgialem troche rog tej naklejki tak, ze juz sie nie ugina a nastepnie odgina co powodowalo cykanie i w chwili obecnej zebatka ociera sie o ta naklejke.

Czy tak powinno byc?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...