kubas33 Napisano 2 Maja 2011 Autor Napisano 2 Maja 2011 Zamowilem Krossa A2 mam nadzieje ze nie zawiode sie na tym zakupie oraz ze po miesiacu, dwoch nie przejdzie mi ochota na jezdzenie rowerem
PopaY Napisano 2 Maja 2011 Napisano 2 Maja 2011 Z pewnością nie No, chyba, że uznasz, że jednak wolisz rower do jazdy typowo po asfalcie
kubas33 Napisano 8 Maja 2011 Autor Napisano 8 Maja 2011 Rower pierwsza jazde ma za soba Tylko, ze : -w okolicach pedalow slychac regularne cykanie co 1 obrot -na przelozeniu bodajze juz 2x7 skacze lancuch czy to normalne? Na jakich przelozeniach jezdzic aby sie nie krzyzowal -amortyzator mam wrazenie ze troche moglby byc bardziej miekki -to siodelko... jak na razie to masakra. Jeszcze troche pojezdze i jak sie nie przyzwyczaje to pewnie bedzie trzeba kupic nowe.
PopaY Napisano 8 Maja 2011 Napisano 8 Maja 2011 Unikaj przełożeń najbardziej "po skosie". Cykania nie powinno być żadnego, dobrze przykręciłeś pedała? Siodełko, jak w każdym XC, wąskie i twarde
kubas33 Napisano 8 Maja 2011 Autor Napisano 8 Maja 2011 Ale wydaje mi sie troche dziwne ,ze nie moge z tylu wrzucac kazdego biegu podczas gdy z przodu jest 2. A co do pedalow. Miales na mysli korby? Jesli tak to byly juz zamontowane i nie bardzo wiem czym je mozna przykrecic Same pedaly nie strzykaja jak sie je obraca mialem wlasnie na mysli obrot korbami. Problem zdiagnozowany: Na przerzutce przedniej jest naklejka, o ta naklejke zachacza lancuch co powoduje cykanie. Teraz pytanie co zrobic: Oderwac ta naklejke? Czy moze to znak ze cos jest zle zamontowane i takie chaczenie nie powinno miec miejsca? Mala pomylka: Nie lancuch zachacza o ta naklejke a najwieksza zębatka. Na chwile obecna odgialem troche rog tej naklejki tak, ze juz sie nie ugina a nastepnie odgina co powodowalo cykanie i w chwili obecnej zebatka ociera sie o ta naklejke. Czy tak powinno byc?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.