Caledonia Napisano 30 Kwietnia 2011 Napisano 30 Kwietnia 2011 Witam Jeżdżę już jakieś 2-3 Miesięcy i chciałbym żebyście mi doradzili na co zbierać hajs i co wymieniać w moim rowerku. Zbieram pieniądze nie pracuje ponieważ się uczę ale liczmy że po wakacjach uzbieram jakieś 800 zł co w pierwszej kolejności wymieniać w rowerze , tak myślałem nad widełkami z amortyzatorami jest to sens wymieniać jak jeżdżę dziennie jakieś 10-30 km ? Rower został kupiony przed wakacjami 2010 w markecie M1 , wiem że zrobiłem głupotę że go tam kupiłem ale cóż wtedy się nie interesowałem rowerami to napiszcie mi jak możecie na co zbierać z góry dziękuję ))Macie tu Fotke roweru
Moloch89 Napisano 30 Kwietnia 2011 Napisano 30 Kwietnia 2011 Wymień rower nie ma za bardzo sensu w niego inwestować, lepiej go sprzedać, dozbierać i kupić coś porządnego.
madmax3030 Napisano 30 Kwietnia 2011 Napisano 30 Kwietnia 2011 za dużo to się nie da zrobić chociaż szanse są. Wpierw trzeba by wymienić koła bo z tego co widzę masz obręcze jednokomorowe. Ujmując w skrócie szybko się pokrzywią. Najlepsze by były 2 komorowe obręcze np Remerx dość niedrogie a wytrzymałe. Z tego co widzę będzie ciężko jakiś sensowny kupić amortyzator powód masz stery na 1 cal. możesz napisać cz masz przerzutkę tylną z hakiem czy hak jest zintegrowany z ramą? ile biegów masz wolnobieg na tyle? hamulce ramiona mają z tworzywa czy metal?
PopaY Napisano 30 Kwietnia 2011 Napisano 30 Kwietnia 2011 Ja bym nie ryzykował w inwestowanie w makrosh*t, cholera wie co to za rama i ile wytrzyma. Sprzedałbym to i dołożył do nowego rowerku.
Mod Team sznib Napisano 30 Kwietnia 2011 Mod Team Napisano 30 Kwietnia 2011 Również uważam ze nie warto inwestować w markeciaka, w takich rowerach nie ma ani jednej porządnej części. skończyło by się na tym że z czasem wymieniłbyś cały rower część po części i wyszło by to drożej niż wymiana całego roweru od razu. Jak będziesz miał te 8 stówek rozejrzyj się za używanym markowym rowerem, w stylu: http://allegro.pl/giant-yukon-19-polecam-i1579667313.html
madmax3030 Napisano 30 Kwietnia 2011 Napisano 30 Kwietnia 2011 problem tylko w tym że chłopak się nie zna na rowerach i wtedy spore ryzyko że trafi na zużyty rower lub rower z jakimiś wadami. Na zdjęciach wszystko może wyglądać ok. Trzeba się przejechać do sprzedającego i na żywo zobaczyć rower a nawet się przejechać rowerem. Kupując używany też się trzeba liczyć z jakimiś naprawami rzadko kto sprzedaje rower w który nie trzeba nawet złotówki zainwestować.
MirekH81 Napisano 30 Kwietnia 2011 Napisano 30 Kwietnia 2011 Tak jak powiedzieli pozostali postaraj się sprzedać rowerek i zainwestować zdobyte pieniążki w coś markowego, nie koniecznie nowego. Później z pewnością bardziej będzie opłacało się ulepszać taki rower niż ten co masz w tej chwili.
madmax3030 Napisano 30 Kwietnia 2011 Napisano 30 Kwietnia 2011 problem może być ze sprzedaniem tego roweru. A nawet jak sprzeda to za bardzo małą kasę. Rower jest sprawny?
Caledonia Napisano 30 Kwietnia 2011 Autor Napisano 30 Kwietnia 2011 problem może być ze sprzedaniem tego roweru. A nawet jak sprzeda to za bardzo małą kasę. Rower jest sprawny? Tak rower jest sprawny wszystko jest z nim w porządku jak na razie poza manetkami nic nie wymieniałem ale dołożyłem rogi bidon zapięcie . Rower jak pisałem jest nowy może ma niecały rok ale mało nim jeździłem więc moim zdaniem ze sprzedażą nie będzie problemu mieszkam niedaleko giełdy w gliwicach więc tam jest wiele rowerów na sprzedaż może się uda go opchnąć
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.