JeremiB Napisano 30 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2011 Witam! Mam problem z prowadnikiem w X-genie. Mianowicie pierwsza i druga przerzutka działają idealnie, ale trzecia nie chce wejść. Problem jako tako leży w tym, że prowadnik nie ma nawet takiego zasięgu, aby przerzucić na trzecią(element mocujący linkę nie przesuwa prowadnika aż tak daleko, aby mógł zmienić przełożenie). Z góry dziękuję za pomoc i przepraszam jeśli podobny temat już był. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 30 Kwietnia 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2011 Może regulacja śrubką H pomoże? http://www.forumrowerowe.org/topic/42083-regulacja-przerzutki-przedniej/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 30 Kwietnia 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2011 Ewentualnie mocniejsze naciągnięcie linki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JeremiB Napisano 30 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2011 Próbowałem regulować to albo za ciężko wchodzi dwójka, albo łańcuch ociera o prowadnik. Co do linki to jest naciągnięta prawidłowo. Dziękuje za odpowiedzi! P.S: Linka jest delikatnie luźna na jedynce. Czy to może być przyczyna? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 30 Kwietnia 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2011 Oczywiście. Naciągnij trochę mocniej i wyreguluj dokładnie baryłką Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 30 Kwietnia 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2011 Zapytam zupełnie pro forma: Czy prowadnik jest równolegle z tarczami korby? Czy linka jest założona prawidłowo? Jeśli masz ramę z górnym ciągiem to powinna być tak P.S: Linka jest delikatnie luźna na jedynce. Czy to może być przyczyna? W przerzutkach SRAMa linka powinna mieć odrobinę luzu. Niestety X-Gen , ze względu na stosunkowo wąski prowadnik, wymaga dosyć dokładnego wyregulowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JeremiB Napisano 30 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2011 Próbowałem, ale nie wiem dlaczego, nadal tak samo. Tymbardziej śruba regulująca L nie chce mi wchodzić, głębiej(nawet nie wychodzi u dołu,chyba gwint).Możliwe, że przez to też niemogę wyregulować przerzutek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JeremiB Napisano 1 Maja 2011 Autor Udostępnij Napisano 1 Maja 2011 Problemem okazała się śrubka L w której gwint wleciały jakieś drobinki. Teraz biorę się za regulowanie wg Poradnika. Dzięki wszystkim za pomoc! Witam ponownie! Przepraszam za posty po postem. Wyregulowałen X-Gen'y i wszystko działa cudownie. Jeszcze raz dzięki za pomoc!Żegnam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 1 Maja 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 1 Maja 2011 Zamykam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.