Skocz do zawartości

[rower] Jaki rowerek do 2500 PLN?

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Tak jak w temacie szukam nowego roweru mtb xc do 2500 PLN. Na chwilę obecną interesują mnie szczególnie dwa: MERIDA MATTS TFS 300-D oraz SCOTT ASPECT 20. A może polecicie coś innego w tej cenie? Z góry dzięki za porady i analizy tych rowerków:)

Napisano

Dobrze by było,żebyś podał swoje wymiary tzn. przynajmniej wzrost,bo wielkość ramy jest bardzo ważna.Te rowerki które rozważasz są niezłe jak za tę kasę,ja natomiast na początek mam dla Ciebie do rozwazenia takie propozycje;

CUBE ANALOG DISC (18") rozmiar średni

MONGOOSE AMASA rozmiar b. duży

Napisano

Mam 182 cm wzrostu, ale rozmiar ramy się chyba dobierze odpowiedni;)

Napisano

Mongoose w tej cenie - bezkonkurencyjny, tylko się obawiam, że ciężko będzie znaleźć ramę 18-20" max dla autora tematu.

Napisano

Wiem, że przy tej cenie ciężko o złoty środek między ramą, a osprzętem:/ Niby lepiej mieć lepszą ramę, bo osprzęt i tak z czasem będzie się wymieniało dlatego chciałbym coś z lepszą ramą i "w miarę dobrym" osprzętem.

Napisano

Jeśli chcesz dobrą ramę to proponuję poszukać rocznika 2009 lub 2010 Krossa Level A6 :)

Rama rewelacyjna i osprzęt też niczego sobie więc warto się rozejrzeć ;)

Napisano

Trochę poszperałem i ciężko już znaleźć niektóre rowerki z 2010, a z 2011 już cena trochę wysoka. Pogodziłem się z tym, że na lepszy amortyzator w tej cenie nie ma co liczyć. Moja ostatnia prośba: porównajcie / zanalizujcie mi te rowerki, bo ja przyznam się jestem zielony w tym. Cena przez jakość, niezła rama i akceptowalny osprzęt, co wato, a gdzie płacę za firmę:

GIANT TALON 3 DISC

GIANT TALON 3 (i czym się różni od wersji DISC, przecież oba mają tarczówki)

KROSS A4

TREK 4500 DISC

CUBE ANALOG DISC

UNIBIKE FLITE

SCOTT ASPECT 20

MERIDA MATTS TFS 300-D

Stronki producenta poglądowe oczywiście kupował będę jak najtaniej;) Z góry dzięki za pomoc:)

Napisano

Talon ma lepszy osprzęt jeśli chodzi o te dwa modele. Pod względem osprzętu kolejność była by taka:

1. Unibike

2. Scoot

3. Giant Talon (ale ja bym nie kupił)

Reszty od uwagę bym nie brał.

Napisano

Może ktoś jeszcze coś się na ten temat wypowiedzieć?

Napisano

Mogę powiedzieć to samo co kolega PopaY!1. Unibike 2. Scott 3. Giant Talon pod względem osprzętu:thumbsup: Z tym,że tak jak napisałeś wcześniej" Niby lepiej mieć lepszą ramę, bo osprzęt i tak z czasem będzie się wymieniało dlatego chciałbym coś z lepszą ramą i "w miarę dobrym" osprzętem."

Wobec tego bierz SCOTTA :icon_lol: i miej potem w miarę czasu i przypływu gotówki zabawę w tuningowanie roweru,co też nie jest bez znaczenia! :icon_mrgreen::thumbsup:

BTW ten GT zaproponowany przez jaco96 to w sumie byłby najlepszy sprzętowo. :whistling:

Napisano

Czyli unibike górą.Taki właśnie miał byc mój zakup w 2009 ale wybrałem ghost se 5000 .Może sprawdz sobie w jakiej cenie leci z tego roku bo naprawde jestem zadowolony z tej maszynki :)

Napisano

Może nie jest ona lepsza ,ale też nie gorsza ,natomiast jest na pewno ładniejsza jak na mój gust i jak wspomniałeś współczynnik lansu dzięki napisowi i marce jest nieporównywalny. :teehee::icon_mrgreen: Lepsze graty też bardziej pasować będą do Scotta,no ale to już zmartwienie kolegi szurek112! B)

Napisano

Witam .też mam taki proble z rowerkiem do 2500. Chciałbym jeszcze zapytac sie o jedną sprawę. czy jest sens zakładać do flite giętą kierownicę ?.....sprzedawca w sklepie prawie mnie wyśmiał za ten pomysł a takie własnie najbardziej mi się podobają. pozdr.

Napisano

To już indywidualna sprawa, jeśli lepiej się czujesz z giętą to zakładaj, ja tu nic śmiesznego nie widzę.

Napisano

Ta merida bardzo ciekawa... ale ja muszę poczekać do wypłaty i pewnie nic z Niej nie będzie:/ Nawinął się mi też taki rower: FOCUS Northern Lite 2009 Czy ktoś może mi coś więcej powiedzieć o tej firmie poza tym, że rowerek jest z Niemiec? Amortyzator już konkretny jak dla mojej wagi i osprzęt też przyzwoity. No i tak z efektów wizualnych to in plus jest jeszcze gięta kierownica, nie wiem czemu ale się mi po prostu podobają gięte;)

Napisano

Dobra, dzisiaj zakupiłem AUTHOR-a TRACTION DISC 2010 i od razu zmieniłem mostek na accent-a, który jest o 3 centymetry krótszy od seryjnego. Jak na razie jestem bardzo zadowolony z zakupu:) Temat do zamknięcia:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...