s7pro Napisano 30 Kwietnia 2011 Napisano 30 Kwietnia 2011 Witam bardzo proszę o informacje ! Mam możliwość złozenia takiego roweru: Proszę o ocenę komponentów i radę, co w tym rowerze jest fajne a co wypadaloby rozwazyc - chodzi mi o odpowiedniki ktore nie zmienia ceny roweru , oraz .. ile na wasz gust powinno to być warte ? Pozdrawiam i dziękuję rama :AUTHOR Vision DISC 1550g Rozmiar 19" Amortyzator SUNTOUR Epicon Kierownica TRUVATIV 31,8mm Chwyty VELO skręcane ANATOMICZNE Mostek FSA Stery RITCHEY Zero Logic Korba Przekładnia SCHOONER-450 ISIS 44alu/32/22T Suport FSA ISIS Przerz. przód SHIMANO LX Przez. tył SRAM X-7 Manetki SRAM X-7 3x9sp Kaseta SRAM PG-970 11-32z Łańcuch SRAM PC-971 Piasty NOVATEC disc MASZYNÓWKI czerwone anod. Hamulce AVID Juicy5 Klamki h-ca jw Obręcze DARTMOOR Raider BIAŁE Opony SCHWALBE SMART SAM zwijane Pedały WELLGO cardrige Sztyca KALLOY UNO 31,6mm Siodło FSA
Raffal72 Napisano 30 Kwietnia 2011 Napisano 30 Kwietnia 2011 Ja bym na twoim miejscu zamiast SUNTOURA Epicon , włożył Rock Shox Tora. Wiem że napisałaś aby nie zmieniać ceny roweru ale myślę że gdybyś znalazł jaką okazję to warto dołożyć te 100-200zł.
marky5 Napisano 30 Kwietnia 2011 Napisano 30 Kwietnia 2011 No amorek też zdecydował się inny,ale wiadomo budżet.W sumie Suntoury nie są wcale takie złe jak się wydaje.Osprzętowo jes nieżle, natomiast ciężko jest wymienić coś na lepsze w tej samej cenie hyba,że okazja się napatoczy. BTW ramka wagowo przyszłościowa,powoli dało by radę zejść na rowerku poniżej 10 kg.
s7pro Napisano 30 Kwietnia 2011 Autor Napisano 30 Kwietnia 2011 HM Tora lepsza ? O Epicon czytałem wiele dobrego. Podobno wazna jest waga , bedzie około 85 KG :)Mnie. Która tora ? bo ich wiecej ..
Raffal72 Napisano 1 Maja 2011 Napisano 1 Maja 2011 Nie mam przekonania do firmy SUNTOUR. Najlepszy był by model 318 Solo Air(może być problem aby zmieścić się z budżetem). Wystarczy kupić pompkę i możesz go tak ustawić jak Ci odpowiada. Gdybyś kupił amortyzator ze sprężyną stalową to mógł być dla Ciebie trochę za miękki , może wypowie się ktoś kto jeździ na tym amorku .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.