Skocz do zawartości

[rower] składany rower do oceny

s7pro

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam bardzo proszę o informacje !

Mam możliwość złozenia takiego roweru:

Proszę o ocenę komponentów i radę, co w tym rowerze jest fajne a co wypadaloby rozwazyc - chodzi mi o odpowiedniki ktore nie zmienia ceny roweru :), oraz .. ile na wasz gust powinno to być warte ?

Pozdrawiam i dziękuję

rama :AUTHOR Vision DISC 1550g

Rozmiar 19"

Amortyzator SUNTOUR Epicon

Kierownica TRUVATIV 31,8mm

Chwyty VELO skręcane ANATOMICZNE

Mostek FSA

Stery RITCHEY Zero Logic

Korba Przekładnia SCHOONER-450 ISIS 44alu/32/22T

Suport FSA ISIS

Przerz. przód SHIMANO LX

Przez. tył SRAM X-7

Manetki SRAM X-7 3x9sp

Kaseta SRAM PG-970 11-32z

Łańcuch SRAM PC-971

Piasty NOVATEC disc MASZYNÓWKI czerwone anod.

Hamulce AVID Juicy5

Klamki h-ca jw

Obręcze DARTMOOR Raider BIAŁE

Opony SCHWALBE SMART SAM zwijane

Pedały WELLGO cardrige

Sztyca KALLOY UNO 31,6mm

Siodło FSA

Napisano

Ja bym na twoim miejscu zamiast SUNTOURA Epicon , włożył Rock Shox Tora. Wiem że napisałaś aby nie zmieniać ceny roweru ale myślę że gdybyś znalazł jaką okazję to warto dołożyć te 100-200zł.

Napisano

No amorek też zdecydował się inny,ale wiadomo budżet.W sumie Suntoury nie są wcale takie złe jak się wydaje.Osprzętowo jes nieżle, natomiast ciężko jest wymienić coś na lepsze w tej samej cenie hyba,że okazja się napatoczy. :icon_mrgreen: BTW ramka wagowo przyszłościowa,powoli dało by radę zejść na rowerku poniżej 10 kg. :yes:

Napisano

HM Tora lepsza ? O Epicon czytałem wiele dobrego. Podobno wazna jest waga , bedzie około 85 KG :)Mnie. Która tora ? bo ich wiecej ..

Napisano

Nie mam przekonania do firmy SUNTOUR. Najlepszy był by model 318 Solo Air(może być problem aby zmieścić się z budżetem). Wystarczy kupić pompkę i możesz go tak ustawić jak Ci odpowiada. Gdybyś kupił amortyzator ze sprężyną stalową to mógł być dla Ciebie trochę za miękki , może wypowie się ktoś kto jeździ na tym amorku .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...