Skocz do zawartości

[piasty] jaka jest dobra dla nastolatka.

bartisss

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam! ;)

Jaką pistę polacacie dla nastolatka, waga 55kg, startuje w zawodach XC oraz Maratonach. Chciałbym piastę, która jest bardzo dobrze uszczelniona bo jeżdżę w karzdych warunkach pogodowych. Pod kasetę Shimano. Na 24 szprychy.

Z góry dzięki za odpowiedzi! :):):):)

Napisano

Na każde warunki bedziesz potrzebowal cos na lozyskach maszynowych uszczelnianych. Zlicz dokladnie szprychy bo nie ma piast pod 24, sa pod 32 i 36.

• Mod Team
Napisano

Sie nie znasz sie nie wypowiadaj ... :wallbash:<_<

Z taką piastą troche cieżko bedzie nie sa nazbyt popularne. http://www.bike-arena.pl/index.php?p2131,formula-piasta-tyl-pod-dysk-135mm-x-24h tu masz formule na 24 ale jest dość cieżka. Jeszcze zalezy pod jaki hamulec ci potrzeba. Dużo jest piast szosowych ale nie wiem czy beda odpowiednie w takie warunki jakie gustujesz.

Dużo wiekszy wybór jest pod 28h ale to sie liczy z wymiana obreczy wiec pewnie odpada.

Napisano

na 28 tez moze byc

bo składam nowe kółko

potrzebuje na tarcze tylko ze CenterLook bo załorze tarcze Shimano XTR

chce zeby była lekka ale wytrzymała bo tygodniowo robie 200-300km

na 32 moze tez

• Mod Team
Napisano

Pod 28H może poszukać sobie XT.

W zasadzie napisz do jakiej kwoty poszukujesz piasty, obreczy i szprych to sie coś dobierze. Ja ostatnio składałem koło całkiem nie drogo i nawet nie ciężko. cena ok 400zł waga 1000g.

Napisano

a kółka mavic crossride 2010r. CL jakie macie opinie na ich temat???

a czemu mam sie nie bawic w zmniejszenie ilosci szprycuh przecierz zmniejsze wage a jestem maniakiem lekkości

a piasty NOVATEC,

ostatnio widziałem kolesia wynoszacego ze sklepu 2 kółka z piastami NOVATEC'a

czerwonimi.

Napisano

Crossride'y są solidne,nieżle wyglądają,ale do najlżejszych nie należą. :whistling: Natomiast piasty Novatec są nawet lekkie i dość popularne,ale nie na centelock. B)

• Mod Team
Napisano

Jak chcesz naprawde lekka piaste to bym sie na CL nie nastawiał. Mało jest piast z tym mocowaniem. Jaka waga cie interesuje moze od tego zaczniemy? ja kupilem NS'a ważacego 322g za 237zł. Lżej? taniej?

Napisano

wiesz co, jakby była jakas lzejsza w nizszej albo takiej samej cenie to było by super

a jeszcze jakies dobre szprychy do tego tylko niezbyt drogie i łatwo dostepne

Napisano

Masz tu linka do piast Novatec i se przebieraj,mają one najlepszy stosunek cena waga jakość;

Piasty Novatec

Chcesz lekko to polecam szprychy Dt Revolution albo Sapim.Tanie i lekkie obręcze Sun Rims Equalizer21 ok.400gr na sztukę.

Napisano

a czemu mam sie nie bawic w zmniejszenie ilosci szprycuh przecierz zmniejsze wage a jestem maniakiem lekkości

czemu koło bedzie miej sztywne i gorzej bedzie sie centrować

ja za jakieś 2 tygodnie składam przednie koło i bede miał kompet kół o wadze ok 1300g i oba koła bedą pod 32 szprychy... (ale to inna liga)

poprostu jak włozysz mniej szprych to tracisz na sztywnosci a zyskujesz niewiele na wadze

koło powinno byc lekkie i sztywne a nie tylko lekkie.....

powiedz ile możesz max na to przeznaczyć

Napisano

zdecyduje sie na piaste Novatec'a d 712 disc, obrecz mavic'a XM 317 disc pod 32H atroche waga 521, 740, 400 =1661g

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...