Skocz do zawartości

[Rower] mtb/cross do 2000pln dla dziewczyny

Azi

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Poszukuję roweru dla mojej dziewczyny (około 60kg, 169cm wzrostu).

Teren to: ścieżki rowerowe, trochę po lesie... taki typowo do amatorskich wycieczek poza miasto.

No i najważniejsze kryterium ;) ma przeważać kolor czarny.

Fajnie by było móc go gdzieś w Warszawie zobaczyć na żywo.

Takie moje wstępne propozycje... ale nie wiem czy którymś z nich warto sie zainteresować:

Centurion Backfire 300

TREK 4300 DISC

KROSS LEVEL A2 DISC

Specialized HARDROCK SPORT disc

Merida Matts TFS XC 400-V

Proszę o pomoc, bo mam chaos już w głowie...

Dzięki z góry. Pozdrawiam.

Napisano

Nie no, osprzętu... ale jak będzie niebieski cały to raczej odpadnie :)

Kolorystyka jak te co wkleiłem jest ok...

P.S. Co ja poradzę... kobiety ;)

Napisano

Poszukuję roweru dla mojej dziewczyny (około 60kg, 169cm wzrostu).

Teren to: ścieżki rowerowe, trochę po lesie... taki typowo do amatorskich wycieczek poza miasto.

No i najważniejsze kryterium ;) ma przeważać kolor czarny.

Podlinkowane przez Ciebie rowery mają męskie ramy, powiedzmy unisex, ale nie damskie. Niektóre z nich są na hamulcach tarczowych. Nie wiem czy to jest dobry trop jeżeli chodzi o rower dla dziewczyny do pojeżdżenia po lesie. Tarcze bym odpuścił. Jeżeli Twoja dziewczyna nie musi mieć damskiej ramy to rower z aukcji poniżej bije na głowę osprzętem i ramą wszystko co podlinkowałeś, przeważa kolor czarny i jest najzwyczajniej ładny. Przy czym geometra jest raczej sportowa niż rekreacyjna i siodełko, chociaż niezłe, pewnie dziewczyna wolałby wygodniejsze. Rama 16" wydaje się dobra, ale dobrze by było przymierzyć.

http://allegro.pl/kross-level-a6-deore-slx-rock-shox-dart3-okazja-i1585008617.html

Napisano

Ja bym brał jeszcze pod uwagę to aby rower był wygody (miękkie gripy, amortyzator, siodło) Teraz tak myślę bo skoro chcesz kupić męski rower to i siodełko będzie męskie :huh:

Może warto poprosić w sklepie aby zmienili na damskie.

Jeśli chodzi o rowery, raz wybierałem z koleżanką rower to w grę wchodziły tylko w kolorze zielonym :thumbsup:

Wybierz kilka dobrych modeli a później zapytaj jej się który jest najładniejszy

edit.

zgadzam się z ktotek ten rower kross jest spoko jak za tę cenę

Napisano

A ja bym jednak poleciła coś o geometrii kobiecej, jako dziewczyna mogę Tobie powiedzieć że rowery unisex są mniej wygodne bo mają dłuższą górną rame i przez to sylwetka jest bardziej wyciągnięta. Świetne damskie rowery ma w swojej ofercie Scott

sądząc po preferencjach kolorystycznych ten byłby idealny ;)

CONTESSA 30 2010

poszukaj w internecie to znajdziesz ten model w cenie ok 2100

model tegoroczny: CONTESSA 20 2011

Zaletą jest waga ;) niezły sprzęt i cenowo też wypada korzystnie. Musiałbyś tylko znaleźć ramę w rozmiarze M.

Trek też ma niezłe rowery dla kobiet ale za tą samą cenę dostaniesz model z gorszym osprzętem to samo tyczy się Gianta który dodatkowo jest cieższy.

Kross może jest korzystny cenowo ale na pewno wygodą znacznie będzie odstawał ;)

Napisano

ten kross trekingowy da radę po lesie po ścieżkach. Masz opis roweru trekingowego: http://www.jakkupowac.pl/artykul/239/jak-kupowac-rower-czesc-IV-rower-trekkingowy.html

autor tematu napisał żę to ma być rower do jazdy po ścieżkach rowerowych ,wycieczki czasem jakiś przejazd po lesie ale zapewne po utwardzonym gruncie bez jakiś stromych górek. Do tego to ma być rower wygodny bo dla kobiety. W takim przypadku trzeba się rozglądać za rowerem trekingowym.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...