Azi Napisano 30 Kwietnia 2011 Napisano 30 Kwietnia 2011 Witam, Poszukuję roweru dla mojej dziewczyny (około 60kg, 169cm wzrostu). Teren to: ścieżki rowerowe, trochę po lesie... taki typowo do amatorskich wycieczek poza miasto. No i najważniejsze kryterium ma przeważać kolor czarny. Fajnie by było móc go gdzieś w Warszawie zobaczyć na żywo. Takie moje wstępne propozycje... ale nie wiem czy którymś z nich warto sie zainteresować: Centurion Backfire 300 TREK 4300 DISC KROSS LEVEL A2 DISC Specialized HARDROCK SPORT disc Merida Matts TFS XC 400-V Proszę o pomoc, bo mam chaos już w głowie... Dzięki z góry. Pozdrawiam.
PopaY Napisano 30 Kwietnia 2011 Napisano 30 Kwietnia 2011 Dobieramy rower pod względem osprzętu czy koloru? Bo to ważne
Azi Napisano 30 Kwietnia 2011 Autor Napisano 30 Kwietnia 2011 Nie no, osprzętu... ale jak będzie niebieski cały to raczej odpadnie Kolorystyka jak te co wkleiłem jest ok... P.S. Co ja poradzę... kobiety
Jarek516 Napisano 30 Kwietnia 2011 Napisano 30 Kwietnia 2011 Można by było pomyśleć nad tymi trzema co podałes: Kross A2 Merida Matts 400-V Specialized Merida ma napęd Deore, Kross Altus/Alivio, a specialized SRAM. Ja osobiście skłaniał bym sie ku Meridzie i osobiście jeśli miałbym taki wybór to wybrał by właśnie ją. Jeszcze niech się koledzy wypowiedzą.
ktotek Napisano 30 Kwietnia 2011 Napisano 30 Kwietnia 2011 Poszukuję roweru dla mojej dziewczyny (około 60kg, 169cm wzrostu). Teren to: ścieżki rowerowe, trochę po lesie... taki typowo do amatorskich wycieczek poza miasto. No i najważniejsze kryterium ma przeważać kolor czarny. Podlinkowane przez Ciebie rowery mają męskie ramy, powiedzmy unisex, ale nie damskie. Niektóre z nich są na hamulcach tarczowych. Nie wiem czy to jest dobry trop jeżeli chodzi o rower dla dziewczyny do pojeżdżenia po lesie. Tarcze bym odpuścił. Jeżeli Twoja dziewczyna nie musi mieć damskiej ramy to rower z aukcji poniżej bije na głowę osprzętem i ramą wszystko co podlinkowałeś, przeważa kolor czarny i jest najzwyczajniej ładny. Przy czym geometra jest raczej sportowa niż rekreacyjna i siodełko, chociaż niezłe, pewnie dziewczyna wolałby wygodniejsze. Rama 16" wydaje się dobra, ale dobrze by było przymierzyć. http://allegro.pl/kross-level-a6-deore-slx-rock-shox-dart3-okazja-i1585008617.html
Mathiu Napisano 30 Kwietnia 2011 Napisano 30 Kwietnia 2011 Ja bym brał jeszcze pod uwagę to aby rower był wygody (miękkie gripy, amortyzator, siodło) Teraz tak myślę bo skoro chcesz kupić męski rower to i siodełko będzie męskie Może warto poprosić w sklepie aby zmienili na damskie. Jeśli chodzi o rowery, raz wybierałem z koleżanką rower to w grę wchodziły tylko w kolorze zielonym Wybierz kilka dobrych modeli a później zapytaj jej się który jest najładniejszy edit. zgadzam się z ktotek ten rower kross jest spoko jak za tę cenę
PopaY Napisano 30 Kwietnia 2011 Napisano 30 Kwietnia 2011 http://allegro.pl/kross-level-a6-deore-slx-rock-shox-dart3-okazja-i1585008617.html Zdecydowanie najlepszy wybór. Rama w tym rozmiarze powinna być idealna dla Twojej kobiety, a i trochę kasy zostanie na ewentualną wymianę siodła na nieco bardziej komfortowe dla kobiety. Niczego innego bym już nie szukał.
weronix Napisano 30 Kwietnia 2011 Napisano 30 Kwietnia 2011 A ja bym jednak poleciła coś o geometrii kobiecej, jako dziewczyna mogę Tobie powiedzieć że rowery unisex są mniej wygodne bo mają dłuższą górną rame i przez to sylwetka jest bardziej wyciągnięta. Świetne damskie rowery ma w swojej ofercie Scott sądząc po preferencjach kolorystycznych ten byłby idealny CONTESSA 30 2010 poszukaj w internecie to znajdziesz ten model w cenie ok 2100 model tegoroczny: CONTESSA 20 2011 Zaletą jest waga niezły sprzęt i cenowo też wypada korzystnie. Musiałbyś tylko znaleźć ramę w rozmiarze M. Trek też ma niezłe rowery dla kobiet ale za tą samą cenę dostaniesz model z gorszym osprzętem to samo tyczy się Gianta który dodatkowo jest cieższy. Kross może jest korzystny cenowo ale na pewno wygodą znacznie będzie odstawał
madmax3030 Napisano 30 Kwietnia 2011 Napisano 30 Kwietnia 2011 a może coś takiego: http://www.kross.pl/rower/97-TRANS_ALP.html kolor czarny, sztyca amortyzowana siodełko wygodne, mostek z regulacją dobre na wygodną wycieczkę.
madmax3030 Napisano 30 Kwietnia 2011 Napisano 30 Kwietnia 2011 ten kross trekingowy da radę po lesie po ścieżkach. Masz opis roweru trekingowego: http://www.jakkupowac.pl/artykul/239/jak-kupowac-rower-czesc-IV-rower-trekkingowy.html autor tematu napisał żę to ma być rower do jazdy po ścieżkach rowerowych ,wycieczki czasem jakiś przejazd po lesie ale zapewne po utwardzonym gruncie bez jakiś stromych górek. Do tego to ma być rower wygodny bo dla kobiety. W takim przypadku trzeba się rozglądać za rowerem trekingowym.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.