ChallengerPL Napisano 30 Kwietnia 2011 Napisano 30 Kwietnia 2011 Witam, mam problem, gdyż rozłożyłem Suntour Duro po tuningu, aby pomalować golenie i teraz nie wiem ile oleju wlać do każdej z lag, proszę o pomoc mój olej to 20W40
adii22 Napisano 2 Maja 2011 Napisano 2 Maja 2011 A był wcześniej zalany? Z tego cow iem, a mogę się mylić, to Duracz nie ma kąpieli olejowej.
ttomii88 Napisano 2 Maja 2011 Napisano 2 Maja 2011 Lejesz tak ,,na oko" nie za malo nie za duzo. Jak nalejesz zaduzo to poprostu amortyzator nie bedzie pracowal.
Brooce Napisano 2 Maja 2011 Napisano 2 Maja 2011 Do Duro nie wlewasz oleju bezpośrednio do goleni, a do tłumika Ale nie wlewaj tam 20W ! O ile pamiętam, to fabrycznie jest tam lepkość 7,5W. Czasami ciężsi riderzy wlewali sobie 10W, ale 20W to według mnie gruba przesada A co do ilości - jeżeli dobrze pamietam, to wlewasz tak żeby został jakiś 1 - 2 cm od krawędzi tłumika. Jeśli wlejesz za dużo, to nie będzie wykorzystywać całego skoku - wtedy odlej trochę (jak kolega wyżej napisał - na czuja) Aha, teraz doczytałem, że to Duro jest po tuningu () - to moje porady potraktuj tylko odnośnie oleju w tłumiku Luzem w lagach pewnie może pływać i gęstszy...
Andrew Napisano 3 Maja 2011 Napisano 3 Maja 2011 olej 20W40 to pewnie jakiś mineralny do silnika - taki olej nie nadaje się do tłumika. Powinieneś wlać około 100ml oleju 10W do kartusza i nigdzie indziej.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.