radeks23 Napisano 30 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2011 Witam. Czy opłaca się kupić według Was ten amortyzator? Czy to lepsze rozwiązanie od kupna nowego Epicona? http://allegro.pl/manitou-black-super-air-100mm-i1584116225.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 30 Kwietnia 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2011 Jezeli wierzyć opisowi to w sumie prawie nowy amor. Ale black jest dość starą konstrukcją, wydaje mi sie ze epicon bedzie lepszym rozwiązaniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dejtrejder Napisano 30 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2011 Gość zapłacił w serwisie 400 zł za jego regenerację tylko po to aby go sprzedać za 550 zł? Ja tu logiki nie widzę. Black prezentuje się ładnie na tych zdjęciach ale ja jestem sceptyczny jeśli chodzi o kupno jakichkolwiek używek wytłuczonych na maratonach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Obes Napisano 30 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2011 Black jest może starą konstrukcją, tyle,że znacznie lepszą niż Epicon, jeśli jest w dobrym stanie to zdecydowanie bym go wybrał. Nie ma wątpliwości, że przegląd był robiony, a mechanicy w Wigwamie akurat na tym się znają. Gość zapłacił w serwisie 400 zł za jego regenerację tylko po to aby go sprzedać za 550 zł? Ja tu logiki nie widzę. Nie widzę problemu, mógł w tym czasie zmienić koncepcję roweru, lub skusić się na Foxa, więc po co mu zalegający amortyzator. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marky5 Napisano 30 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2011 Za te kasę się opyla nabyć tego amora o ile żeczewiście jest z nim wszycho w pożądku z technicznego punktu widzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dejtrejder Napisano 30 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2011 Black jest może starą konstrukcją, tyle,że znacznie lepszą niż Epicon, jeśli jest w dobrym stanie to zdecydowanie bym go wybrał. A konkretnie co ma lepszego ten używany BLACK od nowego EPICONA? Oprócz uznanej marki oczywiście? Jeśli by tak jednemu i drugiemu zamalować logo i porównać charakterystykę pracy to co przemawiało by na korzyść BLACKA? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moojmisiu Napisano 30 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2011 Blackowi łatwiej przeprowadzić wymianę oleju w tłumiku, utwardza się w późniejszej części skoku, wersja spv mniej buja i mniej nurkuje przy hamowaniu. W drugą stronę też mogę napisać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Obes Napisano 30 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2011 Jak napisał "moojmisiu" bardziej liniowa charakterystyka pracy, czulszy na małe nierówności a miomo to nie nurkuje tak mocno przy hamowaniu. No i banalnie prosta obsługa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
severian Napisano 30 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2011 Myślę,że można brać tego Blacka.Z opisu wynika,że gościowi zmieniła się koncepcja na rower.Zresztą ja miałem podobnie:wpakowałem w amor 300 pln i potem leżał sobie 2 lata w szafie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moojmisiu Napisano 30 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2011 Hej, ja pisałem że wersja spv nie nurkuje i buja, ale właśnie ta wersja jest mniej czuła na małe nierówności od epicona. Wersja bez komory buja i nurkuje tak samo, ale fakt - jest czulsza od Epicona. No i blokada w tłumiku tpc, przynajmniej w moim przypadku, miała dość istotną wadę - czasem działała, czasem nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dejtrejder Napisano 30 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2011 A jaka jest waga tego BLACKA? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radeks23 Napisano 30 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2011 Waga to 1686 gram. Dzięki wszystkim za opinie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Obes Napisano 30 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2011 Wersja bez komory buja i nurkuje tak samo, ale fakt - jest czulsza od Epicona. No i blokada w tłumiku tpc, przynajmniej w moim przypadku, miała dość istotną wadę - czasem działała, czasem nie No to miałeś pecha, wersja używana przez mojego bliskiego znajomego , z tłumikiem TPC wcale mocno nie nurkuje, buja znacznie mniej niż Epicon, dodatkowo nigdy nie było problemów z tłumikiem Tłumik w tym Blacku bynajmniej nie jest SPV i bardzo dobrze , tłumik SPV dobry jest dla zawodników, mam swoje doświadczenia z tłumikiem SP w Manitou R7 i dziękuję, wybieram TPC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moojmisiu Napisano 1 Maja 2011 Udostępnij Napisano 1 Maja 2011 Nie miałem pecha (no może z wadliwą blokadą), Manity z TPC i TPC+ (ale bez platformy) i systemem pozytywna sprężyna powietrzna/stalowa sprężyna negatywna, właśnie przez fajną , liniową pracę ładnie nurkują i równie ładnie bujają, mam teraz Minute z ABS+ i też szału pod tym względem nie ma. Za to blokada działa... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.