Skocz do zawartości

[Rama] Leader Fox Dragstar 16" - enduro

matisnysa

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam po raz kolejny proszę brać rowerową o pomoc a mianowicie. Chce złożyć rower do enduro. Na początek chce HT bo póki co nie stać mnie na fula. Czy wpisana w tytule rama nada się do tego ? Atrakcyjna jest cena. I spodobał mi się rower na niej złożony (poniżej zdjęcie). Mam 185 cm wzrostu więc 16 wchodzi w grę. Czy da radę na tej ramie robić po 30-50 km ? Czy nie za bardzo? Proszę o opinie doświadczonych ponieważ ja się nie znam. Do ramy chciałbym wrzucić PIKA albo Drop Offa ok 145-150 skoku. Pozdrawiam

post-125554-0-48885000-1304139554_thumb.jpg

• Mod Team
Napisano

Da się spokojnie, a foto które podałeś jest najlepszym dowodem ;). To nie pierwszy Dragstar w konfiguracji do Enduro, wiec możesz spokojnie skłądać set na tej ramce, jednak przy twoim wzroście potrzebna będzie długa sztyca (400mm), dobrze dobierz długość mostka, no i amortyzator najlepiej ze zmiana skoku (Pike na przykład).

Napisano

Właśnie myślałem o piku. Generalnie to jeżdżę XC lekkie ale coraz częściej chce agresywniej po lesie pośmigać i taki dragstar byłby idealny. A mostek jakiej długości proponujecie ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...