blazko Napisano 29 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 Cześć wszystkim, mój składak już dostał wszystkie części - jutro ma dojść amor - i dziś zamontowałem tylni zacisk hamulca (elixir CR na tarczy 160). Moja rama od BMC posiada prowadnice linki, skonstruowane w taki sposób (patrz zdjęcie), że przewód jedynie opiera się we wgłębieniu, a do trwałego zamocowania przydałby się jakiś sprytny zacisk. I tu właśnie moje pytanie: skąd taki sprytny zacisk zdobyć? Nie mam nawet pomysłu pod jakimi hasłami allegro przeszukiwać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzeho Napisano 29 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 na Allegro znajdziesz pod Hasłem "opaska zaciskowa" http://allegro.pl/a3209-opaska-zaciskowa-ht-4-8x370-cz-50szt-i1540215114.html idź do sklepu motoryzacyjnego tam kupisz najszybciej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blazko Napisano 29 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 A nie ma czegoś bardziej "dedykowanego"? Moje doświadczenia z tymi opaskami są takie, że do ich ściągnięcia potrzebuje noża i cięcia na chama, że plastyk puści. Trochę bym się bał tak postępować, przy przewodzie hamulcowym... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cichy66 Napisano 29 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 Użyj nożyczki, kombinerki lub obcążki do przewodów elaktrycznych tnąc jak najbliżej pętli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 30 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2011 Ja używam gorącego noża i idzie jak w masło. Jest coś bardziej dedykowanego, to takie zatrzaski w kształcie litery U ale z doświadczenia wiem, że lubią odpaść w czasie jazdy także zipy są najpewniejsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grand231 Napisano 30 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2011 Dokładnie zipy do montażu przewodów hydraulicznych są najpewniejsze, no chyba że nie posiada się miejsca na przewód wtedy zostaje nam kupno odpowiednich zatrzasków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bebe Napisano 30 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2011 http://pro-bike.pl/produkty/item_2275_zatrzask_mocowania_pancerza_do_ramy__20szt_.html Chyba o to Ci chodzi. Powinno być dostępne w większości sklepów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
StrzeLuk Napisano 1 Maja 2011 Udostępnij Napisano 1 Maja 2011 I tu właśnie moje pytanie: skąd taki sprytny zacisk zdobyć? Ja mam je razem z ramą. Powinny być w tej torebeczce ze sterami. Poza tym nie wiem czy to dobre rozwiązanie. Raczej użyłbym zipa. W tej chwili w rowerze mam przewód zamocowany za pomocą zipów i nie ma problemu. Przewodu raczej nie będziesz zdejmował. Pozdrawiam, ŁS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roszej Napisano 1 Maja 2011 Udostępnij Napisano 1 Maja 2011 W zasadzie uchwyty w ramie są przygotowane pod opaski zaciskowe, to jest najprostsze i pewne rozwiązanie, jak pęknie to wymieniasz i dostępne w kazdym elektrycznym, elektronicznym czy motoryzacyjnym. A do demontażu wystarczą małe obcinaczki - chwytasz główkę i po sprawie- jeżeli sam składasz rower to wydaje mi się że masz minimum zdolności manualnych aby nie uszkodzić przewodu. Można też nożyk z ostrą końcówką włożyć w "zapadkę" w główce opaski i się sama otworzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.