marcinkrawiec1 Napisano 29 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 Witam Mam problem z hamulcami Hayes HFX 9, konkretnie z tylnym. Po ostatnim wypadzie w góry, tył przestał mi zupełnie hamować. Klamka idzie do końca i zero efektów. Nic nie ciekło, a że i tak oddawałem rower do serwisu to zostawiłem to specjalistom. Powiedzieli, że klocki się zapiekły i należy wymienić zacisk + klocki albo cały tylny hamulec. Nie bardzo mi to pasuje, szczególnie że chcieli mnie skasować za zacisk + klocki, a jak się dowiedziałem w innym serwisie zacisk przychodzi kompletny z kockami. Zawierzając jednak ich diagnozie - zapieczone klocki - mam pytanie o najlepsze wyjście z sytuacji. Wymieniać cały hamulec, zacisk i klocki, czy może da się to naprawić. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tranzystor82 Napisano 29 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 Ja bym wymienial caly tyl bardziej to racjonalne Dziewiatki sa juz stare i raczej nie ma co w nie pakowac kasy . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.