Skocz do zawartości

j[Amortyzator] jaki amortyzator do dirt/street

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam prosze o rade jaki zakupić amortyzator do +/- 450ZŁ.

Jezdze w street czasami w dirt moja rama to dartmoor two4player 2008 waze 50kg wzrost 162cm

proszę o rady :D

Napisano

Dirt jumper, byle nie IV, bo to ma 0 pracy, a baardzo dużo waży.

Ewentualnie sztywny widelec, myślałeś o tym? Ja się teraz przesiadam na dirt/street i będę sztywny kupował. Fundimental, RNS, albo kumpel ma Treka Bruisera do opchania, to może od Niego wezmę.

Napisano

Jedynym plusem połączenia alu ramy ze sztywnym widelcem to brak kosztów na pastę do zębów bo nie będziesz miał co myć ;)

A co do amorków to przy tej kwocie warto już zainwestować w sztywną oś jeśli nie masz. A same amorki to RST Space Jump, Duro na 20mm, DJ 06/07 może by się trafiło albo Argyle 302

Napisano

nie widelca sztywnego nie chce a amor tezmyslałem na dirt jumper ale za drogie a pod qr 20 niezbyt bo niemam kołka ani na nie funduszy :D

Napisano

yhym tylko ze mi moj rst sie z######** i niemam na czym jezdzić ;/ zobacze jeszcze a jak kupie pod qr 20 to jaki kupic amorek??

Napisano

Tylko że PIKE do spinów się nie zbyt nadaje bo ma dużą pracę boczną (sam mam PIKE) Więc jeżeli byś chciał kręcić np 360 z dirtów to średnio polecam PIKE, chyba że byś śmigał cały czas na 95mm

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...