lucek82 Napisano 29 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 Witam! Kupiłem ostatnio rower żonie Batavus Sprint z 6-stopniową manetką i przerzutką Elysee. Niestety podczas pierwszej regulacji przerzutek manetka pękła zakupiłem nową Shimano SL-TX30-6R wraz z nową linką. Niestety podczas montażu okazało się, że nowa linka jest z gruba i nie mogę jej umieścić w starym pancerzu. Pancerz musi pozostać stary, gdyż jest on zintegrowany z przerzutką... Pozostają dwa wyjścia z tej sytuacji. 1. Zakupić nowy mechanizm przerzutki pasujący do nowej linki , tylko jaki? mogę zakupić dowolną 6-stopniową przerzutkę? 2. Uda mi się zakupić linkę o grubości 1mm, która zmieści się w starym pancerzu. Szukałem na allegro i najcieńsza jaką znalazłem, ma grubość 1,1... Zaznaczam, że stara linka nie pasuje do przerzutki Shimano SL-TX30-6R (inne zakończenie). Proszę o poradę, bo żona mi żyć nie daje... kupiłem rower, który i tak stoi w garażu... Dziękuję i pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.