Skocz do zawartości

[buty] SIDI Five XC czy Eagle?

Linus

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

W związku z tym, że moje stare shimano M121 umrą niebawem śmiercią naturalną, szukam godnych następców. Buty muszą być sztywne i wytrzymałe, będą używane często, przeznaczenie XC/maraton Zastanawiam się między:

- SIDI Egale – 100 tańsze, mają nylonową siateczkę, ale brak wzmocnienia na czubie buta, dużo osób je poleca

- SIDI Five XC – 100 droższe, siateczka, wzmocnienie czuba, brak jakichkolwiek opinii

Skłonny jestem dołożyć to 100 złotych, bo widzę jak wyglądają moje stare spd i sądzę, że ten kawałek gumy na czubie się przyda.

Miał ktoś jakąś styczność z Five XC i chciałby się podzielić wrażeniami?

no właśnie, odniosłem takie samo wrażenie ...dość że delikatne to wyglądają jak marna chińszczyzna... z five xc jest o niebo lepiej, buty wyglądają naprawdę profesjonalnie, zdecydowanie lepiej zrobione no przynajmniej takie ma się wrażenie patrząc na nie, ponadto zrobione z innej skórki i nie święcą się jak psu j.. ;) tak jak w przypadku eagle , który w sumie jest dosyc mocno chwalony w internecie przez użytkowników. chodzą pogłoski że buty sidi mają inną rozmiarówkę niż np shimano...a tak naprawdę modele jednej firmy mogą sie różnić rozmiarówką, tak więc radze przymieżyć przed zakupem...a wybór jest prosty Sidi Five XC :)

• 3 miesiące temu...

Odgrzewam temat. Five XC od ponad 2 miesięcy nie do dostania w rozmiarze 44. Ma ktoś propozycje jakiegoś sensownego substytutu tych butów? Brałbym Dominatory tyle że nie wiem jak z wentylacją tych butów (brak siateczki).

Odgrzewam temat. Five XC od ponad 2 miesięcy nie do dostania w rozmiarze 44. Ma ktoś propozycje jakiegoś sensownego substytutu tych butów? Brałbym Dominatory tyle że nie wiem jak z wentylacją tych butów (brak siateczki).

Wygląda, że jest od ręki http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=53164

Co do substytutu każdy poleci co lubi, a na końcu dnia i tak trzeba będzie przymierzyć. Ja tam w każdym razie przejechałem na Sidi Bullet trzy sezony i złego słowa o nich nie powiem - poza podeszwą, która jak na mtb jest IMO zbyt twarda i śliska. Co do delikatności, od dwóch sezonów piorę je w pralce po ostrzejszych wypadach (wbrew zaleceniom) i nie widać żeby miało to jakikolwiek wpływ na but.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...