puziom Napisano 29 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 Witam Jestem Nowy posiadam rower kellys coach model 2011, ogólnie jestem zadowolony z tego roweru ale mam pytanie, rower z przodu ma przerzutkę SHIMANO (010) M191 (31.8mm) natomiast tył to SHIMANO Acera M360. Problem polega w tym że ociera jakby piasek i słuchać takie mielenie piasku czy to na tylnej czy na przedniej przerzutce, wyczyściłem łańcuch przesmarowałem CX-80 (foto) i teraz jest jeszcze gorzej mocnej ociera co z tym zrobić jeździć tak czy co? Sprzedawca tłumaczył mi żebym jeździł bo łańcuch od nowości jest przesmarowany jakimś preparatem i przykleja się piasek i trzeba to wyjeździć jakie jest wasze zdanie?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c1ach Napisano 29 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 Drobinki piasku w łańcuchu mogą trzeć, CX-80 mocno penetruje. Podobny efekt jak po czyszczeniu łańcucha za pomocą benzyny. Użyj smaru dedykowanego do łańcucha i jeździj normalnie, o ile napęd poza tymi odgłosami pracuje prawidłowo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
puziom Napisano 29 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 czyli tak zawszę będzie mi trzeć to normalne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c1ach Napisano 29 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 Po jakimś czasie powinno przestać. Tak jak napisałem wyżej - jeśli napęd pracuje prawidłowo, to nie ma co się przejmować tylko nasmarować porządnie łańcuch (nie CX-80) i jeździć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
puziom Napisano 29 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 a czyn najlepiej nasmarować? bo sprzedawca polecił mi cx-80 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c1ach Napisano 30 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2011 CX-80 to się nadaje do zawiasów w furtce Kup smar do łańcucha typu Finish Line, Rohloff, Shimano itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
puziom Napisano 30 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2011 ok dzięki czyli to jest normalne że łańcuch tak hałasuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 30 Kwietnia 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2011 Nasmaruj to przestanie mowiąc nasmaruj nie mam na myśli spsikania jakimś czymś tylko żmudnym oliwieniem ogniwo po ogniwie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madmax3030 Napisano 30 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2011 możesz czymś takim posmarować: http://www.synkros.pl/product-pol-695-Olej-do-lancucha-FINISH-LINE-Teflonowy-60ml.html lub http://www.synkros.pl/product-pol-2575-Olej-Rohloff-50-ml.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.