karchitto Napisano 28 Kwietnia 2011 Napisano 28 Kwietnia 2011 Witam. Zastanawiam się nad kupnem musinga twinroad lite. problem polega na tym ze nie jestem pewien jakości ramy od musinga. dla mnie podejrzane jest to otworowanie widoczne na zdjęciu. Pomóżcie proszę bo chcę już jeździć a poki co siedze na kanapie i rozkminiam niemieckie fora z których niewiele wynika. Może polecicie coś innego w podobnej cenie (do 3000). Pozdrawiam http://allegro.pl/niepowtarzalny-muesing-cross-trekking-xtr-xt-lx-i1580189456.html
skullfuckerskullfucker Napisano 28 Kwietnia 2011 Napisano 28 Kwietnia 2011 Ja ten dylemat od dwóch dni mam za sobą - wybór padł na Author Codex 2011 (po 4 maja świeża dostawa u przedstawiciela w Polsce). W kasie można się jakoś zmieścić. A ten MUESING jak widzę bardzo lajtowy jest, korba 44, kaseta max 28 (nie opisane), gripy. Niby szybki a powolny.
Rulez Napisano 28 Kwietnia 2011 Napisano 28 Kwietnia 2011 Ten rower to taka trochę składanka, manetek DC nie ma już w ofercie Shimano, więc to wykorzystanie starych zapasów .
karchitto Napisano 29 Kwietnia 2011 Autor Napisano 29 Kwietnia 2011 Rozumiem. Ale czy przypadkiem nie jest tak ze za taką kasę warto go brać? Tym bardziej ze jest to rower nowy na nieużywanym osprzęcie...
Rulez Napisano 29 Kwietnia 2011 Napisano 29 Kwietnia 2011 Jeżeli interesuje cię napęd bardziej terenowy to warto, trochę dziwne zestawienie, opony typowo asfaltowe, a przełożenia korby terenowe. Do tego manetki DC które dla mnie są nieergonomiczne, zdecydowanie bym ich nie kupował.
Arkadiusz Napisano 15 Maja 2011 Napisano 15 Maja 2011 Za te pieniądze nic lepszego nie znajdziesz. Oczywiście nowego. Co do "otworowania" to ma tak bardzo dużo ram i tym bym się zupełnie nie przejmował. Jak znam życie to 44/11 czy 12 mało kiedy będziesz wykorzystywał, bo, wbrew pozorom to już twarde przełożenie i trzeba być niezłym kozakiem, żeby na nim jeździć. Zresztą widzę, że w tej chwili rowery są z korbą 48/36/26. Klamkomanetki faktem jest, że już nieprodukowane, aczkolwiek to w dalszym ciągu XT. Co do ich ergonomii, to jednym pasują, innym nie pasują, ale to raczej kwestia przyzwyczajenia, bo róznica polega tylko na zmianie w jedną stronę za pomocą dźwigni hamulca, natomiast już w drugą za pomocą normalnej dźwigni jak w rapidfire. Toteż nie demonizowałbym tych klamkomanetek. Moim zdaniem taki rower na takim osprzęcie w tej cenie warty zakupu.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.