pytlas Napisano 28 Kwietnia 2011 Napisano 28 Kwietnia 2011 witam szukałem w internecie,lecz nic nie mogłem o nim znaleźć. Powiedzcie mi czy Minute LTD 100 jest awaryjnym sprzętem? Czy jego praca jest zadowalająca? Czym ta wersja różni się od innych ? wielkie dzięki za pomoc PS. Jakby co ważę 80 kg
moojmisiu Napisano 28 Kwietnia 2011 Napisano 28 Kwietnia 2011 Poszukaj opinii o modelu Drake, to to samo.
tobo Napisano 28 Kwietnia 2011 Napisano 28 Kwietnia 2011 Miałem trzy mineciaki, z żadnym nie miałem problemów. Minute mają tłumik absolute i sprężynę powietzną z negatywną stalową, więc system bardzo bezawaryjny.
kowal962 Napisano 28 Kwietnia 2011 Napisano 28 Kwietnia 2011 Tobo, czy aby na pewno sprężyna stalowa jest negatywną? Przytoczę cytat ze strony manitou na temat systemu mars: "MARS Air is a hybrid spring consisting of a small coil spring and an air chamber. The two springs work in series, minimizing sticktion and providing smooth, bottomless travel. The result is a fork with the suppleness of a coil spring and the light weight and adjustability of an air spring" To by znaczyło, ze najpierw kompresowana jest mała sprężyna stalowa, a następnie za pośrednictwem popychacza komora powietrzna. Czyż nie?
Rulez Napisano 28 Kwietnia 2011 Napisano 28 Kwietnia 2011 Minute LTD jest to amor produkowany dla Cube, właściwie jest to obecny Minute Ekspert, tylko w gorszej wersji. A Minute Expert ma system : ACT Air Like MARS Air, ACT Air is a hybrid coil/air spring. However, while the coil and air springs in the MARS system work in series and contribute equally to the spring rate, the ACT Air system consists of a coil spring inside an air chamber. The energy of an impact is primarily absorbed by the coil spring. The air chamber provides enough adjustability to set the proper amount of sag for a given rider weight, and also contributes a certain amount of bottom-out resistance. Czyli duża sprężyna wewnątrz komory powietrznej, powietrze służy do ustawiania SAG-u.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.