riker Napisano 11 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2005 Moj dobry kolega, ma zamiar nabyc przed sezonem rower enduro. Rower ma miec amortyzacje na elementach powietrznych, hamulce hydrauliczne, niekoniecznie regulowany skok w okolicach 5-6 cali [ przy widelcu 120-130 mm ], korbe o zewnetrzych lozyskach suportu i.....tyle. Nie mam pojecia jak wyglada polska oferta w tym wzgledzie, wiec prosze o typy. Juz sie zawezil do 3 rowerow dostepnych w usa, ale moze w kraju bedzie cos ciekawszego ? 1 : http://www.jamisbikes.com/bikes/06_xlt1.html 2006. 2. http://www.gtbicycles.com/mountain/catalog...=usa&brand=moun 3. http://www.harobikes.com/2006/atb/sonix.php ps. ma to byc ekwiwalent $1500-1700. Model Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Puma [JFK] Napisano 11 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2005 Model na 2006? To raczej w Polsce nic konkretnego nie dostaniesz, prędzej coś z 2005. [ Dodano: 2005-12-11, 20:43 ] Coś jednak znalazłem - 6" skoku, tylko ze z przodu troche więcej bo 150 mm :? W każdym razie Kona Coiler - 5699 zł, ale może znajdziesz te 200 zł taniej - link Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafaello Napisano 11 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2005 Jedna z ciekawszych propozycji za ok. 5700zł (cena przedsezonowa): http://www.ghost-bikes.com/2006/bikes.php?...egory=endurance i w podobnej cenie: Corratec X-Force XR 2006: specyfikacja na www.corratec.de Rafaello Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Puma [JFK] Napisano 11 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2005 Rafaello, Co jak co ale te rowery nie wyglądają mi na 6" skoku zawieszenia [ Dodano: 2005-12-11, 22:03 ] BTW jest jeszcze jedna dość ciekawa opcja - Kross Sign FR2 - Pike, zawieszenie 140-160 mm no i ta cena 3000 zł - http://www.kross.pl/pl/sign/index.htm Moim zdaniem to nadaje sie do enduro bo FR rama może nie wytrzymać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
riker Napisano 12 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2005 no ten corratec wyglada obiecujaco..........kona ciezko i masywnie, wiec kolega maratonu szybko nie pojedzie. Kross ma rame za $30..... to marny rower, i nie ratuje go obwieszenie przyzwoitymi fantami. Kolega potrzebuje calego roweru, a nie pudla czesci. Corratec ma jednak tylko 118 mm skoku......... to 4.65". hm........zawolam go, niech rzuci tu okiem. ps. cos jeszce ? mozna podac z katalogu - poczekamy na 2006. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafaello Napisano 12 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2005 Jeszcze jest taki model Corrateca na 2006: Model Bump Force XR 150mm przód, 165mm tył w cenie o ile się nie mylę 6tys. Rafaello Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
riker Napisano 13 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2005 " JAK NIE UROK TO ........." ten model to po prostu FR.......ma stalowe sprezyny i jednozawiasowke. ani to podjezdza.......ani pedaluje. Na zjazdach moze i dziala. No i pewnie wazy z tone. Ma byc lekko.....i 5 cali skoku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paweł żurek Napisano 14 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2005 Jamis to czterozawias ja je preferuje i ma 2xFox GT fajne zawieszenie ale ciężki Haro to według Ciebie Riker najlepsze zawieszeni z virtualnym punktem na rynku ale dlaczego jest taka różnica w skoku przodu i tyłu – może to jednak tylko semiaktywne zawieszenie Jest na rynku Polskim jeszcze dobre zawieszenie Gianta zarówno jedno zawias jak i Maestro chyba warto rozważyć Tyle tylko, że w USA jest taniej niż w Polsce i raczej jak kupić to tam nie tu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
riker Napisano 14 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2005 Haro lubie, i uwazam, ze nie odstaje od maestro, quad czy DW link - rozwiazan podobnych. Jezdzilem i podobal mi sie. Jest tez oryginalny...chociaz troszke drogi. Giantow jak psow......wic chyba koleszka zapoda Jamisa - marka wyrafinowana i sredniej skali a w polsce niedostepna. Niedroga i swietnie wyposazona. Haro ma wysmazyc wersje sonix'a z 6 calami na tyl na nastepny sezon 2007. A i komponenty beda bardzien EN niz XC ......ale koles nie czeka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paweł żurek Napisano 14 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2005 Ja tez kupiłbym Jamisa ze względu na firmę, Fox’y i czterozawias. W Polsce jest to naprawdę mało znana firma choć raz widziałem w Beskidach gościa na tym biku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jackes1 Napisano 15 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2005 dzieki Riker!! chyba wezme tego jamisia, zastanawiam sie jeszcze nad tym oczko wyzej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crazybiker Napisano 15 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2005 Ejj koledzy zwroccie uwage na Corrateca! Wysmienita marka! Ten Corratec X-Force XR 2006 jest naprawde godzien uwagi! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jastrzomb Napisano 15 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2005 A widzieliscie gdzies Jamisa w Polsce - w sklepie internetowym albo stacjonarnym ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Anonymous Napisano 15 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2005 Raczej nie Paweł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crazybiker Napisano 16 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2005 Jest tysiace dobrych marek nie dostepnych w Polsce! "Why my Lord..." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 16 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2005 Jedna z ciekawszych propozycji za ok. 5700zł (cena przedsezonowa):http://www.ghost-bikes.com/2006/bikes.php?...egory=endurance Można gdzieś dostać samą ramę :?: Jak tak to może jakiś link. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafaello Napisano 16 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2005 Musiałbyś popytać w crazysport.pl. Sam jestem zainteresowany tą ramką (też Scandium) i kilka propozycji od nich dostałem. Rafaello Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
riker Napisano 21 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2005 no wujek "jackes1" wezmie chyba to zloto: no i sie waha........a ten duch to ladny rowerek...nie ma co. jak z cenami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robson001 Napisano 22 Marca 2008 Udostępnij Napisano 22 Marca 2008 Cześć, pisze pierwszy raz na tym forum chciałbym kupic rower tak jak w temacie do 5500 zł. Rower będzie używany przeważnie do zjazdów po jakichś trasach . Interesuje mnie ten model http://www.twomark.pl/index.php?s=produkt&...2&id_typu=1 chciałbym wiedziec co wy o nim sądzicie i jakieś wasze propozycje i jeszcze jedno bo nigdy nie przywiązywałem do tego uwagi są różne rozmiary np przy tym rowerze jest rozmiar M jaki będzie odpowiedni dla mnie mam 177 cm wzrostu i gdyby był jakiś rower przekraczający mój budżet możecie też o nim napisać jeśli uważacie że jest on wart uwagi rozważe każdą propozycję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.