seba95 Napisano 28 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 Mam taki problem, otóż po 3 dniach walki z przerzutką przednią udało mi się ją zrobić , ale napotkałem się na taką przeszkodę. Łańcuch ociera o zewnętrzną ścianę prowadnicy na kombinacji 3x7 3x6 2x7 2x6 oraz o wewnętrzną ścianę prowadnicy na 1x1 1x2. Wiem, że do tego służą dwie śrubki H i L, jednak po walkach nic nie zdziałałem. Jak to zrobić, aby ładnie wszystko chodziło ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marsman Napisano 28 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 śrubki H/L służą do czego innego. mają za zadanie ograniczyć ruch przerzutki tak by łńcuch nie spadał z małej zębatki do środka i z dużej na zewnątrz. możesz regulować taką śrubką przy manetce ale wiecej Ci nie pomogę bo mając mikroindeks nie wiem co to ocieranie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piksel Napisano 28 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 http://www.forumrowerowe.org/topic/42083-regulacja-przerzutki-przedniej/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiPoLiNiO Napisano 28 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 Skacząc z środkowej koronki na najmniejszą ustaw śrubką tak, aby nie spadała poza blat. Potem odkręć linkę, przy manetce dokręć na maksa w stronę od siebie baryłkę. Potem naciągnij linkę i przykręć. Przejdź na największy blat z przodu i najmniejszy z tyłu i kręć teraz baryłka w swoją stronę, aż przestanie obcierać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seba95 Napisano 28 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 Piksel, regulując przednią przerzutkę właśnie się opierałem na tym artykule, ale w tym momencie się zatrzymałem. Jest dobrze bo przerzutki chodzą ładnie, a nie działały w ogóle. Tylko teraz mam problem z tym łańcuchem PiPoLiNiO zaraz sprawdzę twój sposób, mam nadzieję że się uda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 28 Kwietnia 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 Jaką masz przerzutkę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seba95 Napisano 28 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 takie to o to cudo http://allegro.pl/przerzutka-przednia-shimano-tourney-fd-tx50-tx51-i1573144688.html Odkręciłem śrubę baryłkową o 1 obrót (przedtem była na max wkręcona)i teraz na 3x7 nic nie ociera. Jutro będę musiał zrobić jazdę próbną, bo na razie to testowałem na podwyższonym kole Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seba95 Napisano 29 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 PiPoLiNiO WIELKIE DZIĘKI!!! cały czas myślałem, że problem tkwi w śrubkach H i L a była się trzeba tylko śrubą baryłkową pobawić... jeszcze raz dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiPoLiNiO Napisano 29 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 5 zł :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.