Skocz do zawartości

[rower 1300] MTB/Cros dla dziewczyny

0rthank

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam szukam uniwersalnego roweru dla dziewczyny. Myślę ze najlepszym wyborem będzie MTB/Cross

wzrost: 180cm

cena: 1300zl

Przeznaczenie: miasto/las

Czytałem wiele tematów, na każdym jest podawana cala masa rowerów. Lecz nie mogę się zdecydować. Proszę o poradzenie jakiś konkretnych modeli.

Za wszelka pomoc bardzo dziękuje.

Napisano

nie w rozmiarze 18 - braknie sztycy. składałem rower dla dziewczyny o wzroście 180 cm, padło na męską ramę 48 cm (19 cali,cross co prawda ) + sztyca 400 mm wywalona do znacznika. naprawdę polecam najpierw przymierzyć się do rozmiaru.

M

• 3 miesiące temu...
Napisano

Wolna szybka? Typ roweru jest przystosowany do danego terenu,a nie predkosci, jak jezdzisz asfaltem to bierz dziewczynie crossa, jak zboczycie z drogi w teren to mtb lepiej sie sprawdzi-a2 lady.

Napisano

I tym samym że jest przeznaczony do danego terenu to ma inne przełożenie jak będziesz się ścigać cross vs. MTB wygra cross bo ma o wiele lepsze przełożenie, a jeśli nawet MTB będzie miał z tyłu 11T to z przodu będzie słabszy od cross. Cross ma z przodu 48T w górę i podstawa koła 28" :) tu jest ta różnica szybkości w MTB przy prędkości 40km/h na przełożeniu 44/14 nogi zaczynają ci się męczyć nie z samego pedałowania tylko z tak szybkiego pedałowania :) wiem bo sam tak mam, ale zmieniam właśnie rower na cross :)

Napisano

Adrid ehh to spróbuj pojeździć szybko crossem w lesie pełnym korzeni piachu itp. Wiem da się ale bez porównania gorzej do roweru mtb więc prędkość nie ma nic do rzeczy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...